Slovenija
16 ogledov

Janša meni, da bi se lahko uskladili z DeSUS-om

Janez Janša Mediaspeed.net
Janša koalicije z DeSUS-om ne izključuje in napoveduje, da bodo v primeru, če pade še en kandidat, na vrsti nove predčasne volitve.

Kot je na Twitterju objavil SDS, so se DLGV, SLS in NSi dogovorili, da "jutri pošljemo DeSUS-u in SD skupen predlog koalicijske pogodbe z vabilom za usklajevanje".

Janša meni, da se lahko dogovori z DeSUS-om

"Neodgovorno od predlagatelja in kandidata je, da se je podal na glasovanje brez podpisane koalicijske pogodbe. Prvič smo se znašli v situaciji, ko bo drugi krog. Če tudi ta ne bo uspešen, sledijo predčasne volitve," je povedal prvak SDS Janez Janša.

O koalicijski pogodbi so že pogovarjali, uskladili so odprta vsebinska vprašanja, koalicijska pogodba je usklajena. Parafirana ima 70 strani. "Lani sem poslal dopis, če bi se zgodilo, kar se je zgodilo. Ponudba še vedno velja."

Časa je malo, meni Janša. "Časa za resne in dokončne odločitve je manj kot 14 dni. Čas pred nami ni ponavljanje postopka, ampak zadnji resen poskus pred novimi volitvami. Ne vemo pa, ali bi dobili kakšen bolj resen rezultat."

Glede predloga, da bi bil ravno on lahko mandatar, pa je Janša povedal, da še ni pripravljen. "SDS ne bo tvegala, dokler ni podpisana koalicijska pogodba, ki bo zagotavljala trdno večino za mandatarja in vlado. 50 glasov je največja večina, ki jo je bilo doslej mogoče doseči."

Meni, da bi se lahko dogovorili tudi z DeSUS-om.

Türk ni izključil ne Janše ne Jankovića

"Nameravam stopiti v stik s strankami in opraviti posvetovanja. Rok za predlog je 14 dni," je povedal predsednik Danilo Türk"Videli smo veliko preigravanja, delovanja, ki bi ga opisali kot politični dribling, ne pa resnega odločanja," je bil sicer kritičen predsednik.

Izključil ni nobenega od morebitnih kandidatov. "Zanimalo me bo, kaj bodo menile stranke," je povedal Türk.

Komentarjev 14
  • privat 05:18 12.januar 2012.

    desus...bodi demokratičen,bodi za Slovenijo in zavračej vse možnosti.. Hočemo ponovne volitve,volitve po meri demokracije in ne vas voluharjev!!

  • Sajko Sojka 23:52 11.januar 2012.

    LEP OSLI OSMEH.SUPER REKLAMA ZA ZOO LJUBLJANA

  • Žurnalček 23:12 11.januar 2012.

    ZJ je doživljenski župan LJ in se ti zaradi tega ne sekiraj preveč! Sekiraj se rajši , kje bo sedel in bival mitraljezac, po sodbi v Avstriji!