Slovenija
25097 ogledov

Janša o drugem valu: Izčrpali smo ukrepe, ostal je le še eden

Janez Janša
Predsednik vlade Janez Janša je spregovoril o naraščajočih številkah okuženih s koronavirusom v Sloveniji in povedal, kako "normalno bomo v Sloveniji živeli v naslednjih mesecih.

Od spoštovanja zaščitnih ukrepov pred širjenjem novega koronavirusa je odvisno, kako normalno bomo lahko živeli v prihodnjih mesecih, je v Ljubljani na okrogli mizi poudaril predsednik vlade Janez Janša. Strogim ukrepom se lahko izognemo z odgovornim vedenjem, je pozval.

Slovenija Dovolj ima: Zahteva menjavo Kacina in Kreka!

Spomnil je, da je Slovenija med prvim valom epidemije tudi z odgovornim vedenjem izognila najhujšemu. Janaša pravi, da na začetku, ko smo bili glede zaščitnih sredstev goli in bosi, smo klicali države, ki so imele načrte za epidemijo, denimo Avstrijo in Poljsko. Slovenci smo po odgovornosti sicer nad evropskim povprečjem, medtem ko zmogljivosti v zdravstvu niso take, je posvaril na okrogli mizi z naslovom Odgovoren državljan - uspešen narod, ki ga je v sklopu Socialnega tedna v Zavodu sv. Stanislava pripravila civilna iniciativa Prebudimo Slovenijo.

Janez Janša v Bruslju | Avtor: Profimedia Profimedia

Covid-19 Slovenija Okužbe na šolah v grafični obliki: To kažejo podatki!

Bolniške postelje z bolniki s covidom-19 se v drugem valu polnijo, razmerje med okuženimi in obolelimi pa se zaradi vse več obolelih slabša. Že nekaj časa je dnevno potrjenih med 150 in 200 okužb in število se ne manjša. "Torej blagi ukrepi, sprejeti proti koncu septembra, niso prijeli," priznava Janša in dodaja, da zato, "ker se ne jemljejo resno v zadostni meri." Med tremi stopnjami ukrepov, ki veljajo za države v oranžni barvi, smo zdaj izčrpali ukrepe iz drugega paketa. Ostane samo še eden, potem pa je tu že rdeča barva, ko nastopi razglasitev epidemije, je posvaril.

Komentarjev 36
  • milan42 08:05 05.oktober 2020.

    Kar naj poskusi to napravit Bo videl hudiča Kar je on in njegova vlada zajebala naj naros sedaj plačuje Odstopi naj raje in prostor da drugemu Slabše ne more bit kot je sedaj Banda SDS pa naj plača zato kar ...prikaži večr je v pol leta škode napravila Vsem poslancem pa za 50% znižat plačo Pol ne bo več tako bedastih ukrepov in podpora gnili vladi

  • 209e2c6214dc81fb3f0c12ca0e235ef9e399b13a 23:32 03.oktober 2020.

    vemo kam pes taco moli, pravi pregovor; na FB kroži fotografija plakata posneta na vratih sodne medicine, ki pravi; Glede na trenutno epidemiološko stanje splošna uporaba mask ni potrebna. Če maska tam kjer režejo mrtvake ni potrebna zakaj je maska ...prikaži več potrebna za nas? Tudi SZO zdaj pravi, da zdravi ljudje ne prenašajo virusa, JJ pa napoveduje korona karanteno vsem državljanom Slovenije, vojno našemu gospodarstvu, šolstvu in zdravstvu. Samo on ve zakaj si tlakuje avtocesto v njegovo lastno pogubo.

  • Avatar olor
    olor 22:48 03.oktober 2020.

    Prej bi omejili prihode z juga in mogoče bi bilo manj okuženih. Vendar so bili preveč politični dogovori, da so reševali hrvaški turizem.