Slovenija
24237 ogledov

Janša: Tako bo po novem s testiranjem

Janez Janša Posvetovalna skupina Vlada RS
Kot je že bilo napovedano, se s prihodnjim tednom obetajo spremembe pri testiranju na covid-19.

Vlada je že pred časom napovedala, da bo od 23. avgusta dalje v veljavi nov režim testiranja na covid-19. "Testiranje na covid-19 bo v tednu od 23. 8. 2021 naprej samoplačniško, razen za dejavnosti, kjer je PCT pogoj za izvajalce oziroma zaposlene predpisan z odloki. Frekvenca se zaenkrat ne bo spremenila. V primeru uvedbe samotestiranja bo/bi to veljalo za vse in ne samo za šolnike," je prek Twitterja sporočil premier Janez Janša

Iz njegovega zapisa lahko sklepamo, da bo stroške testiranja za dejavnosti, kjer je PCT predpisan (npr. frizerji, trgovci, šolniki ...), še naprej nosila država. Ni pa jasno, kako bo s frekvenco testiranja, in sicer ali bo ostala teden dni, kot to velja še ta teden, ali bo krajša, kot je bilo predvideno od 23. avgusta dalje. 

V zadnjih dneh je bilo veliko vprašanj glede tega, kakšen bo režim testiranja v šolstvu. Ministrstvo za izobraževanje je tako v sredo strokovni skupini za covid-19 predlagalo samotestiranje tudi za zaposlene v vzgoji in izobraževanju, ne le za zadnjo triado osnovnih šol in dijake. 

Obveznemu testiranju delavcev na 48 oz. 72 ur so v preteklih dneh nasprotovale tudi delodajalske organizacije. Ukrep so tako z organizacijskega kot finančnega vidika označile za nevzdržen. Šole vožnje so na primer ocenile, da bi mesečni strošek testiranja ob predpostavki, da bi se morala testirati tretjina zaposlenih, nanesel 54.000 evrov. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 29
  • Avatar pantani
    pantani 10:56 19.avgust 2021.

    Jebe lud zbunjenog,pa to!!!

  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 10:47 19.avgust 2021.

    Janez bi spet kaznoval državljane, ker mu "nagajamo"....Vam pa povem, da je samoplačniško testiranje neustavno in ni v skladu s trenutno še veljavnimi smernicami EU, ki prepoveduje kakršnokoli, sploh pa socialno diskriminacijo glede tega...Pa saj ne bo prvič, da Janez ...prikaži večz deluje proti državi, državljanom in ustavi..

  • blayo 10:36 19.avgust 2021.

    Jaz mislim, da ni prav nobene potrebe tlačit palčke v "možgane". Če je človek kužen toliko, da lahko okuži nekoga na pol metra bo to definitivno pokazal tudi bris iz ustne votline ali iz spodnjega dela nosnega kanala.