Slovenija
8103 ogledov

Janša ogrozil člana svoje delegacije, je deloval na svojo roko?

topništvo Ukrajina Epa
Janša v Ukrajino kljub vojni poslal dva člana svoje delegacije.

V Ukrajini, kjer od včeraj poteka invazija ruske vojske, obtičala dva člana delegacije Janeza Janše, ki naj bi včeraj odpotoval v Kijev. Šlo naj bi za predstavnika protokola in varnostnika. Kot je znano, je predsednik vlade zaradi zaostrenih razmer Ukrajini včeraj uradni obisk prestavil. 

Zatočišče našla na veleposlaništvu 

Člana slovenske delegacije naj bi zatočišče našla na veleposlaništvu v Kijevu. Kot poročamo, je v središču Kijeva danes odjeknilo več eksplozij, ruska vojska naj bi okoli mesta stiskala obroč in po nekaterih napovedih danes Kijev tudi zavzela.
Na kabinet predsednika vlade in na zunanje ministrstvo smo naslovili vprašanja kako se bosta člana delegacije vrnila v Slovenijo, na odgovore še čakamo. 

O možnosti napada je bil Janša obveščen

"Kritični smo do tega, da si ej predsednik vlade dovolil, da sta dva uradnika ostala v Ukrajini, ker on ni pravočasno odpovedal obiska v Ukrajini. Tudi danes sta še ogrožena," je danes v državne zboru po seji odbora za obrambo povedala Alenka Bratušek (SAB). "Minister Tonin je povedal, da je vlada, predsednik vlade, imel opozorila, da se napad lahko zgodi. Kar je naredil predsednik vlade, je resnično neodgovorno," je še dejala Bratuškova. Na poti iz Ukrajine naj bi bilo še 20 Slovencev. "Slovenija bi lahko tako kot druge države pozvala svoje državljane, da se umaknejo," je kritična Bratuškova. 

"Večkrat smo s pomočjo naših služb v povezavi s tujimi službami dobivali varnostno oceno dogajanja v Ukrajini," je potrdil tudi Matjaž Nemec SD. "Po naši presoji je neodgovorno, da je v dneh, ko je bilo samo vprašanje časa, kdaj bo prišlo do konflikta, predhodnica delegacije sploh potovala v Ukrajino." 

"Vse države umikajo diplomate iz Ukrajine že nekaj tednov, ZDA so s specialnimi silami umikali svoje državljane, Janša pa je v UKR poslal protokol in varnostnika za svoj nepotreben obisk. Kakšna je bila obv. ocena tveganja s strani Sove? Zakaj je ogrozil naša državljana?" medtem na Twitterju sprašujem Damir Črnčec, nekdanji šef slovenske obveščevalne službe Sova. 

 

 

Komentarjev 29
  • Plavi-mil 10:51 26.februar 2022.

    Kolikor vem sta že doma, vi pa še kar trajbate in lažete.

  • ico8 19:23 25.februar 2022.

    S.H.H.= bizgec. Kako dolgo se je vedelo, da bo radbibilcar napadel? En, dva, tri MESECE? Povrhu vsega, so bili dogovorjeni v Kievu tudi z Poljaki in Madzari. Kaj pa sedaj, rupica zablablana, kaj bos rekel sedaj? Bos se kar prepisoval ...prikaži več iz Komsoljskaja WC papirja!? FUJJJ!

  • bobubob 14:29 25.februar 2022.

    Ko pa je režimsko 'zdravstvo' posiljevalo ljudi, znanost in zdravo pamet s cepilnim nasiljem, so omenjeni osebki molčali. Ker bi tudi oni z veseljem prodali narodovo psihofizično zdravje za kako službo v gnili skorumpirani kleptokratski EU in še vedno upajo, ...prikaži večjo, da jim bo to tudi uspelo - če le jeseni, ko se bo spet tekalo okoli z iglami in pasjimi značkami o statusih, 'porabijo dovolj dodatnih odmerkov' strupa. In seveda če uspejo na volitvah nalagati več ljudstva kot aktualni režim.