Slovenija
1 ogledov

Janša Pahorju: vlak je odpeljal

Janša na Twitterju Reševalni pas/Twitter
Medtem ko Pavel Gantar usodno izredno sejo DZ napoveduje za zadnje dni avgusta, pa je Janez Janša odločen: čim prej na volitve. Vlak za morebitno sodelovanje s SD je po njegovem odpeljal.

Prvak opozicije Janez Janša je prek Twitterja zapisal, da ni več možnosti za sodelovanje z največjo vladno stranko SD. Kot je zapisal, so v SD dogovor med Borutom Pahorjem in njim glede sodelovanja arogantno zavrnili: "Sedaj je vlak odpeljal", in končal s podpisom 50+.

Pavel Gantar, predsednik DZ, ki je napovedal, da bo s te funkcije zaradi odhoda Zaresa iz koalicije odstopil, je prav tako prek Twitterja napovedal, da bo izredna seja DZ, na kateri se bo odločala prihodnost vlade, med 24. in 28. avgustom.

Pirnat: zaupnica nujna

Na tej seji naj bi premier Borut Pahor že sporočil ime naslednika Katarine Kresal, ki je odstopila včeraj. Ali bo to imenovanje vezal na zaupnico, ni znano.

Pravni strokovnjak Rajko Pirnat je sicer za Žurnal24 dejal, da bi moral Pahor to storiti, saj bi po njegovem mnenju in stališču nekaterih drugih strokovnjakov le tako deloval v smislu ustavne skladnosti, sicer Sloveniji grozi popolna vladna kriza.

Lahko se torej zgodi, da bo konec meseca dokončno jasno, ali bomo Slovenci šli na predčasne volitve. To sicer poleg opozicije in dela pozicije vse glasneje zahteva tudi vse več strokovnjakov in več javnosti, potem ko je vlada včeraj z odstopom Kresalove zaradi afere NPU dobila nov hud udarec. Od junija sicer v njej sodelujeta le še SD in LDS.

Komentarjev 5
  • privat 08:51 15.avgust 2011.

    kdo pa bi sodeloval z Pahorjem??? Po mojem mnenju je on prenevaren za opravljanje visokih služb!!...

  • principiumnovum 21:50 11.avgust 2011.

    Mislim, da bom tudi jaz sla letos prvic po letu 1990 na volitve. Ja, res je! Eldeesarskih gospodarskih kriminalcev sigurno ne bom volila.

  • VERITA 15:50 11.avgust 2011.

    Potrebno bo obvestit državljane, da si pravočasno nabavimo reševalne jopiče.