Slovenija
19821 ogledov

Janša: Prihajajo težki časi

Janez Janša Profimedia
Centri moči nervozno iščejo menjavo za predsednika vlade, meni prvak SDS Janez Janša. "Čas pred nami bo nevaren," opozarja.

Predsednik SDS Janez Janša meni, da se v zadnjih 35 letih kaj takega še ni dogajalo. "Centri moči, katerih obstoj se niti ne skriva več, v veliki nervozi iščejo zamenjavo za PV Goloba. S tem hočejo podaljšati oblast nesposobne koalicije ter pridobiti čas za ustvarjanje "novega" obraza. Vodstvi koalicijskih SD in Levica pri tem aktivno sodelujeta," ja zapisal v daljšem zapisu na družbenem omrežju X.

"Zamera, jeza in bes osrednjega centra moči je še narasel po zadnjem konfliktu med Svobodo in NSi. S tem je namreč ogrožen njihov ključni politični cilj tega mandata: ustavne spremembe, s katerimi želijo cementirati imenovanje sodnikov brez javnosti, spremeniti volilni sistem po volji tranzicijske levice ter uvesti možnost selektivnega odločanja na ustavnem sodišču," je dodal. 

Želeni cilj - dvotretjinsko večino v državnem zboru za želene spremembe - je po Janševem mnenju ogrozila "solo akcija Gibanja Svoboda pri odstavljanju kadrov Nove Slovenije". 
 

Svari pred obdobjem, ki prihaja. Okolje po njegovi oceni ne bo dovolj stabilno za potrebne reforme in obnovo po avgustovski ujmi. Pričakuje, da se bodo centri moči "z že preizkušenimi metodami zlorabe državnih organov" in mainstream medijev lotevala stranke SDS, njenih poslancev, Janše osebno ter medijev, "ki jih ne obvladujejo". 

"Ker je tudi zunanje okolje bolj nestabilno kot kadarkoli po naši osamosvojitvi in to z močnim trendom poslabševanja, bo čas pred nami nevaren. Slovenija tudi zato nujno potrebuje strateško stabilizacijo notranjih razmer. Edina demokratična pot do te rešitve so čimprejšnje volitve v državni zbor ter nato oblikovanje močne in operativne vlade, ki bo kos notranjim in zunanjim izzivom ter neodvisna od neizvoljenih centrov moči," ocenjuje Janša.

"Zaenkrat zgolj stranka SDS razpolaga z ekipo, ki je zbrana okrog nedavno imenovanega Strateškega sveta SDS in ki je sposobna že jutri brez dolgega uvajanja uspešno prevzeti odgovornost. Za volitve in po njih pa bo treba pritegniti tudi mnoge, ki so se doslej kljub nesporni sposobnosti in moralni integriteti izogibali delu za skupno dobro v okviru izvršilne oblasti. Zamujenega je namreč veliko in skrajni čas je za formulo združevanja moči za Slovenijo brez izključevanja," rešitev vidi Janša.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 88
  • viljem 10:32 14.november 2023.

    Zgleda, da ga Orban ne financira več, Snežić pa ima zaprto pipico.

  • hubertfast 10:10 14.november 2023.

    Je tipu zmanjkalo tablet?

  • Kmodri 00:07 14.november 2023.

    Princ Teme se pripravlja, da Slovenijo spremeni v katolibansko domobransko državo!