Slovenija
13939 ogledov

Janša razjezil muslimane, pristal celo v turških časopisih

Janez Janša Anže Petkovšek Novinarska konferenca predsednika vlade Janeza Janše in podpredsednikov Zdravka Počivalška in Mateja Tonina, Brdo pri Kranju.
Poobjavil proti-islamska stališča anonimnega uporabnika, nato pa dejal, da deljenje objave ne pomeni strinjanja z vsebino.

Predsednik vlade Janez Janša se s tviti spet spravlja v težave. Tokrat je delil objavo uporabnika z nadimkom All Briefs, v kateri je zapisano, da je Koran poleg Komunističnega manifesta knjiga, ki je povzročila največ smrti, trpljenja, zatiranja, osiromašenosti in družbene zaostalosti.

Janša je s tem razburil vernike tako v Sloveniji kot tudi v tujini. Islamska skupnost Slovenije je obsodila takšen način obravnavanja Korana in poenostavljenega propagandističnega primerjanja s komunističnim manifestom. 

Nacionalni turški medij TRT Haber pa je objavil članek, v katerem so zapisali, da je Janša na Twitterju znova delil protiislamska stališča in dodali, da to ni prvič. Od predstavnikov oblasti pričakujejo več spoštovanja in razsodnosti, da ne podžigajo sovraštva, poleg tega bi po njihovih besedah država, ki bo predsedovala Evropski uniji, skrbeti za spoštovanje drugih religij in kultur.

Na navedbe so se odzvali kar iz vladnega profila, kjer so zapisali, da "mediji želijo ustvariti afero, ki je ni"

"Na svojem twitter profilu imam jasno napisano, da če retvitam nekoga, ne pomeni, da podpiram tisto, kar je zapisano. Z retvitom želim opozoriti na neko zadevo in twitter je medij, ki je temu namenjen," je dejal Janša.

Janez Janša Slovenija Zunanje ministrstvo o ugledu države zaradi Janševih tvitov

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 50
  • Janez_53 18:21 25.februar 2021.

    Janša kot Janša. Vedno izumlja svoja pravila. Kot siten, razvajen, trmoglav froc.

  • migi 18:12 25.februar 2021.

    bedak od bedaka...kaj ima dploh pritiskat tipke za twiter...zdaj se pa ven vleče----itak da ima podstrešje v razsulu----ubogi na umu.....!!!!!

  • igorgeus 16:37 25.februar 2021.

    tip je pozabil na biblijo. po mojem jih je bilo zaradi biblije najvec.