Slovenija
4167 ogledov

Janša se je na podpis sporazuma odzval v svojem slogu

Janez Janša
1/2
Epa
Predsednik vlade Janez Janša ob robu današnjega vladnega obiska v zasavski regiji ni želel komentirati sporazuma o volilnem sodelovanju, ki so ga danes podpisale opozicijske LMŠ, SD, Levica in SAB. "Ta sporazum bomo komentirali, ko bodo ponovno razpadli," je dejal.

Še pred to izjavo pa je posmehljivo tvitnil, da je koalicija skreganih Kul na prvem popravnem izpitu od šestih. 

Predsednik LMŠ Marjan Šarec, predsednica SD Tanja Fajon, koordinator Levice Luka Mesec in predsednica SAB Alenka Bratušek so podpisali sporazum o povolilnem sodelovanju, namen katerega je delovanje za dobrobit Slovenije in za umiritev stanja v državi. To bo v prihodnje podlaga za nadaljnje sodelovanje, pripravo skupnih programskih vsebin, način delovanja in postopkov, ki bodo na volitvah omogočili vzpostavitev trdne, uspešne in učinkovite vlade, so prepričani.

V sporazumu se podpisniki zavezujejo, da bodo po naslednjih parlamentarnih volitvah sklenili sporazum o oblikovanju vladne koalicije in skupnem oblikovanju vlade. Za mandatarja bodo izvolili predsednika oz. predsednico oz. koordinatorja stranke tiste partnerice, ki bo na volitvah dosegla največji delež glasov. Sicer pa bodo omenjene štiri stranke na naslednjih volitvah nastopile s samostojnimi listami in lastnimi programi.

K oblikovanju koalicije se lahko ob soglasju vseh podpisnic sporazuma pridružijo druge stranke, ki se strinjajo z osnovnim namenom sporazuma in so v svojem dosedanjem delu izkazale spoštovanje do načel, ki izhajajo iz dokumenta.

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 25
 • Naklonsky 10:45 29.september 2021.

  Smešni 'Veličastni štirje' so se zbrali na ulici in gledali v nebo, da se prikaže rdeči bog s svojimi angelskimi hudički... z zamaknjenimi steklenimi pogledi in kislimi nasmeški ga čakajo, čakajo, čakajo...

 • rd2dmk2 09:52 29.september 2021.

  bom djal takole... kaj so bile zadnje besede julija cezarja .... tudi ti Brut !??. in kaj janeza straši vsako noč..... tudi ti metejček, zdravko, žanči....???

 • Avatar @narhist
  @narhist 21:40 28.september 2021.

  Dejstvo je, da bo kmalu s svojimi oprodami imel časa na pretek, da spleza na vse dimnike ne le v Sloveniji, Evropi.

Sorodne novice