Slovenija
29 ogledov

Janša se vsak dan vrne na Dob

slovenija 15.10.09., janez jansa, zaslisanje, patrija, foto: nik rovan Nik Rovan
Nekateri namigi, da naj bi obsojeni prvak opozicije, ki prestaja zaporno kazen na Dobu, večkrat prespal v Ljubljani, ne držijo.

"Vključno z današnjim izhodom je imel obsojeni Janez Janša od začetka prestajanja svoje kazni 18 namenskih izhodov od ustanovne seje novega parlamenta," pravi v. d. direktorja Uprave za izvrševanje kazenskih sankcij Jože Podržaj. Poudarja, da noben Janšev izhod ni bil daljši kot preko dneva. "Torej niti ene noči ni prespal zunaj zavoda, tega seveda niti ne bi smel.

Namenski izhodi so zelo omejeni; Janša je danes 8.30 zjutraj odšel, vrniti se mora najpozneje do 19. ure. Lahko se vrne prej in praviloma tudi se. Na dovolilnici je poleg časa natančno opredeljena tudi lokacija, kjer se lahko giba in v Janševem primeru je to Šubičeva ulica v Ljubljani. "Torej ne more se gibati širše po Ljubljani. V Murgle recimo ne sme," doda Podržaj.

Če je na kosilu v bližini, to ni kršitev

"Je pa seveda treba vedeti, da na Šubičevo pridemo na več načinov in s te ulice nazaj na Dob ravno tako. Ne sme pa narediti odvoda, da bi šel recimo v Grosuplje," pravi Podržaj in dodaja, da gre seveda zapornik, ki ima dovoljen izhod, seveda lahko tudi na kavo ali na kosilo in da pri tem ni nujno, da ravno na ulici, za katero ima dovoljen izhod, lahko tudi v njeni bližini. To je čisto človeško, meni Podržaj.  

"Seveda vseh izhodov ne nadzorujemo, to ne bi imelo nobenega smisla, tistim, ki imajo odobrene namenske izhode, vendarle moramo zaupati," pravi prvi mož uprave za izvrševanje kazenskih sankcij, ki opozori, da bi v primeru zlorabe zaupanja vsekakor takoj sledila reakcija uprave, v prvi vrsti na izhode ne bi hodil več sam. Trenutno se v Ljubljano vozi na svoje stroške, brez spremstva, ponj pridejo in ga tudi pripeljejo nazaj.

"Je pa treba vedeti, da se ta zapornik tudi ne more skriti! Vendarle ne gre za Janeza Novaka, pač pa za Janeza Janšo. Če bi ga opazili nekje, kjer ne bi smel biti, bi bila to takoj novica dneva in on to ve, hkrati pa tudi, da bi on imel s tem problem, ne mi.

Komentarjev 6
  • kontrahan 09:04 26.september 2014.

    Menda je bilo tole posneto v Zagorju Ob Savi.https://www.youtube.com/watch?v=S8ZnSGbvM_A&list;=UU4ZtP_QSSxISPlLuEDqAqpANekam daleč je to od Šubičeve. Kdo tu koga zavaja, ali nas imajo za bebce?

  • depresija 17:22 25.september 2014.

    Ne da Janša v Murgle ne sme, tja si NE UPA!

  • depresija 17:19 25.september 2014.

    Ja, na zaupanje ga spustte še mal k vladekovi! Seveda, ko vladeka ni doma in tudi če bi ju zvesti vladek zalotil pri nečednem dejanju, bi verjel Janšekovi razlagi, da so za to pač krivi strici iz ozadja, se pravi, zarota iz Murgel..