Slovenija
47833 ogledov

Janša sporočil novost glede turističnih bonov

Denar, evro Profimedia
Premierjev odziv na neuradne informacije glede preučevanja bonov.

Premier Janez Janša je danes na Twitterju sporočil, da je Evropska komisija prižgala zeleno luč za načrte slovenske vlade o izdaji turističnih bonov. S tem se je odzval na sicer neuradne informacije, da Evropska komisija še preučuje morebitne posledice tega slovenskega ukrepa z vidika evropskih pravil o državnih pomočeh.

V Evropski komisiji se glede tovrstnih navedb uradno še niso odzvali. Poudarjajo sicer, da vse ukrepe v kontekstu krize novega koronavirusa obravnavajo prednostno.

Jutri v parlamentu

Državni zbor bo tretji protikoronski sveženj, ki vključuje tudi turistične bone, potrjeval v petek, nato pa bo vlada podrobnosti glede bonov opredelila v uredbi, ki bo pripravljena v prihodnjih dneh.

Turistične bone bodo prejele osebe s stalnim prebivališčem v Sloveniji na dan 13. marca 2020, in sicer rojene do vključno leta 2002 v višini 200 evrov, mlajše pa v višini 50 evrov. Koristiti jih bo mogoče do konca leta.

Boni bodo predvidoma prenosljivi med sorodniki v ravni vrsti do drugega kolena, torej od starih staršev prek otrok do vnukov, med zakonci oziroma zunajzakonskimi partnerji ter med otroki in njihovimi zakonitimi zastopniki.

Janez Janša Slovenija Janša računa, da bomo v drugem valu imeli aplikacijo za sledenje okužb

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 28
  • Žurnalček 10:16 29.maj 2020.

    Kaj ima EU komisija za preverjati zakonitost in skladnost bonov , ko pa lahko samo rečejo BRAVO , za to inovacijo pomoči najbolj prizadeti dejavnosti ! Zadržati svoje doma , vsi od zunaj pa samo še smetana na torto !

  • Žurnalček 10:13 29.maj 2020.

    Jaz sem že rezerviral 6 dni K gore , samo od 8 junija ! Če ne mislite sprejetje odločitve i uporabe bonov tempirati na od 1. junija, vam potem jih sploh ni treba vpeljati , kajti prostora ne bo nikjer ...prikaži večr , oz. prostor bodo našli samo tisti , ki so si že rezervirali dosti prej in bi tako in tako plačali bivanje z kešom ! OD 1. JUNIJA !!!!!!

  • Majazmaja 09:43 29.maj 2020.

    S temi boni so nas prisilili, da jih kupimo (ja, kupili smo jih s svojim denarjem!), koristimo pa po njihovih željah. Sama bi bon izkoristila za kakšno kosilo, večerjo, kozmetično storitev (npr. masaže), kulturno ali športno prireditev, galerijo, muzej, nikakor ...prikaži več pa ne za nočitev z zajtrkom. Kaj pa ostalo? Turistična taksa, prevoz na lokacijo, ostali obroki? Vse to bo treba doplačevati in nekdo, ki že tako nima za dopust, si tega ne bo mogel privoščiti in njegov prisilni nakup bona bo propadel.