Slovenija
10916 ogledov

Janša tokrat brezkompromisno udaril kar po Bruslju

Janez Janša Epa
"O svobodi in demokraciji nam zato ne bodo pridigali z našim denarjem preplačani birokrati, ki so bili rojeni v blagostanje."

Po indidentu na petkovem sestanku o medijih, ko je predčasno zapustil videokonferenco, predsednik vlade Janez Janša ponovno dviguje prah.

Po tem, ko mu je na Twitterju predsednik evropske skupine strank Renew Europe, Dacian Cioloş, zabrusil, da evropski parlament ni filmski festival za predvajanje obskurne propagande, mu Janša ni ostal dolžan.

"Slovenija ni Bruslju popolnoma nič dolžna. Svojo svobodo in demokracijo smo si pred 30 leti izborili sami. Za vladavino prava in svobodo izražanja, za človekove pravice in temeljne svoboščine se nekateri borimo in plačujemo ceno že 35 let. O svobodi in demokraciji nam zato ne bodo pridigali z našim denarjem preplačani birokrati, ki so bili rojeni v blagostanje. Prav tako ne bomo nikoli pristali, da nas samooklicani varuhi svobode cenzurirajo. Tega nismo dovolili Miloševiću in tega ne bomo dovolili niti Sophie in 't Veld ali Dacianu Cioloşu," je zapisal premier.

Janša je z zapisom sprožil buren odziv, med drugimi se je oglasila tudi nekdanja evropska komisarka Violeta Bulc, ki mu je odvrnila, da govori neumnosti. "Slovenija je polnopravna članica #EU z vsemi obveznostmi in prednostmi. Če ste prednosti morda spregledali, vprašajte gospodarstvenike! Pa mladino! Pa znanstvenike! Pa še mnoge druge," je zapisala.

Slovenija je sicer neto prejemnica iz evropskega proračuna, na zadnjem vrhu EU si je za prihodnjih sedem let izpogajala sredstva v višini 10,5 milijarde evrov, od tega 6,6 milijarde evrov nepovratnih sredstev

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 52
  • leonardo 17:37 28.marec 2021.

    Oh Violeta, Violeta ali še sedaj niste dognala, da imamo predsednika vlade, ki vse ve in vse zna. On ne rabi Evrope ker je samozadosten. Drugače je z ljudmi, ki mislijo s svojo glavo. Žal imamo v vladi maloposestnike, ki ...prikaži več mu dovoljujejo da hara po Evropi ne samo po Sloveniji!

  • dare326 15:11 28.marec 2021.

    Violeta Bultz, rojena Buntz, kritizira PV, namesto da bi ga podprla. To kaže na levičarsko protislovensko stališče. Italijani bi ne glede na politično stran, podprli svojega PV v sporu z Brusljem. Poden od Violete.

  • Ender3 14:30 28.marec 2021.

    Čudim se, da Bruselj ni označil za prostitute, to bi bilo v njegovem stilu. Ljudje božji, kakšno sramoto in škodo nam počne, kot bolnik se tega ,sploh ne zaveda. Nam morajo, kot samostojni in neodvisni državi, zdravila zanj predpisovati drugi ?