Slovenija
10 ogledov

Janša tožbe še ne more komentirati

13112007_bobo_janez_jansa_t Žurnal24 main
Ninamedia toži Janšo, saj naj bi z izjavo okrnil ugled agencije in jo razžalil. Premier se na obtožbe še ni odzval.

Predsednik vlade Janez Janša naj bi ravnal protipravno, ko je javnomnenjsko agencijo Ninamedia v intervjuju za časopis Večer, objavljenem prvega decembra 2007, "namerno neresnično in brez kakršnekoli podlage v resničnih dejstvih označil za privesek Gregorja Golobiča, predsednika politične stranke Zares", so zapisali v predmetni tožbi, vloženi na ljubljanskem okrožnem sodišču. Prav tako naj bi Janša z izjavo, da Socialni demokrati "sami svoji Ninamedii seveda ne verjamejo", delovanje družbe podvrgel interesom te politične stranke. Še posebno pa naj bi predsednik vlade diskreditiral Ninamedio z besedami, da slednja "javnega mnenja ne meri, ampak ga poskuša ustvarjati".

Janša o tožbi uradno ni bil obveščen, zato je tudi ne more komentirati. Iz premierjevega kabineta so sporočili, da predsednik vlade tožbe še ni prejel, poleg tega pa se na tožbo ne bodo odzivali v premierjevem kabinetu, saj so za to odgovorni odvetniki.

Janša je o Ninamedii med drugim dejal, da je še dva tedna pred državnozborskimi volitvami leta 2004 LDS namerila dvakrat boljši rezultat kot SDS, kar Ninamedia odločno zanika in poudarja, da njene meritve niso bistveno odstopale od meritev drugih javnomnenjskih agencij. Odvetniška družba Zdolšek, ki je tožbo vložila v imenu agencije, ljubljanskemu sodišču predlaga, naj obtožena stran Ninamedii izplača znesek 20.000 evrov in na lastne stroške objavi sodbo sodišča v časopisih Večer in Delo. Zaradi omenjenih izjav Ninamedia na okrožnem sodišču v Mariboru (tam namreč izhaja Večer) toži Janšo tudi zasebno, in sicer zaradi obrekovanja in razžalitve.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.