Slovenija
14 ogledov

Janša Virantu ponuja več

Janez Sušteršič Suzana Kos
Pogajanja. Zdaj se vsi pogovarjajo z vsemi.

Potem ko Janeza Janše (SDS) dopoldne zaradi zasede novinarjev ni bilo na sestanek desnosredinskega trojčka Lista Virant - SLS - NSi, se je z Gregorjem Virantom, Radovanom Žerjavom in Ljudmilo Novak sestal popoldne. Ob tem so bila proti večeru pogajanja tudi na levi sredini. Pozitivna Slovenija, SD in Lista Virant naj bi uskladili stališča do polovice koalicijske pogodbe, nadaljevali pa bodo danes.

Janez Šušteršič (Lista Virant), ki je pogovore ocenil kot vsebinske, je sicer že dopoldne napovedal “vsak dan veliko sestankov” in dodal, da se na obeh straneh pogajajo, ker želijo imeti čim boljše informacije o vseh možnostih. Poudaril je, da ne bo odločilna le vsebina koalicijske pogodbe, ampak tudi to, ali bo zapisano mogoče uresničiti.

Kot v pogodbi PS je tudi v pogodbi SDS po neuradnih podatkih predvidenih 11 ministrstev in mesto predsednika državnega zbora. SDS naj bi prevzela pet, Lista Virant tri, SLS dva in NSi en resor, Desusu pa bi pripadlo mesto predsednika državnega zbora. Desus se do uradnega imenovanja mandatarja sicer ne bo pogajal z nikomer, zato je Karl Erjavec odpovedal udeležbo na sestanku morebitne desnosredinske koalicije.

Vsa ozadja večernega sestanka levosredinskih strank v državnem zboru še niso znana, po nekaterih informacijah pa naj bi Zoran Janković že popustil ter notranje in finančno ministrstvo ponudil Listi Virant.

Komentarjev 26
  • Kepler22-b 09:09 07.januar 2012.

    nezaupnico je dobila t.i. leva vlada in zopet formiramo t.i. levo vlado. PS mora za sestavo koalicije, odstopiti od vseh glavnih tock svojega predvolilnega programa. Neresno. LGV so rekordno hitro minirali komandosi g.Kucana.

  • boki 18:03 06.januar 2012.

    Tako je, ti bumbarji so pozabili če ne bi bilo Janeza Janše danes ne bi bilo samostojne Slovenije.Ta država si bo oddahnila ko bo pocrkala ta rdeča zalega in tista podgana iz Murgl.

  • bdso1 13:02 06.januar 2012.

    Bolje gologlav,kot pa vaši PRAZNOGLAVI ,ki že 65 let morijo ta slovenski narod!!????