Slovenija
8057 ogledov

Janša: "Za to izjavo sem že rekel, da je ne bi še enkrat izrekel"

Janez Janša Flickr
"Tako drastičnega padca podpore v Sloveniji še ni bilo. Ob tem, da tudi zunanje okolje ni krizno, nič takega ne grozi. Večino problemov, ki jih ima ta vlada, si je skuhala sama, bodisi z ukrepanjem bodisi z neukrepanjem," je Janez Janša povedal v Odmevih.

Meni, da vlada sicer ima "sanjsko večino v parlamentu", a nima legitimnosti, daj je z njo nezadovoljnih 70 odstotkov ljudi. "Lahko bi naredili številne dobre stvari, v bistvu pa so to večino uporabili najprej za to, da so razrušili veliko dobrih stvari, ki so bile narejene v preteklosti. Ničesar od tega, kar so prej obljubljali, s to gromozansko večino niso storili, niso sprejeli."

SDS bo vztrajala, da se vrnejo ukinjena volišča, v okraju Šmarje pri Jelšah so jih po njegovih besedah ukinili kar 26. "Izgovor, češ da so to naredili zaradi tega, ker niso bila nikjer volišča dostopna za invalide, je prazen. Komisija lahko gre, če so stopnice, pač pred stavbo in invalidi volijo. Lahko jih obišče na domu. Zdaj pa so zato, ker so rekli, da volišče ni dostopno za tri invalide, ukinili volišča za vse. Ko to seštejemo, gre za stotine volišč po celotni državi, predvsem na podeželju," je dejal Janša.

Vztrajali bodo tudi, da se naredi revizija računalniškega programa, ki je na zadnjih volitvah mandate podelil napačnim poslancem ter da se glasovnice na predčasnih volitvah prešteje vsak dan in napiše zapisnik, ni pa nujno, da se rezultate objavi. Na predčasnih volitvah voli več kot sto tisoč ljudi, glasovnice pa so po Janševih besedah "dneve in noči pod dvomljivim varovanjem do sedmih zvečer v nedeljo".

Zadnja vrsta ni oslovska klop

O tem, da so Anžeta Logarja v parlamentu presedli v zadnjo vrsto in o morebitnem sodelovanju z njegovo stranko, če je bo ustanovil, pa je povedal: "Kar se tiče zadnje vrste, v zadnji vrsti, tam, kjer je prostor za našo poslansko skupino, že zdaj sedi pet ali šest naših poslancev. To ni oslovska klop. To je eno. Res pa je, da tisti, ki je rekel, da ne bo zastopal programa stranke, s katerim je bil izvoljen, ampak nekaj drugega, verjetno ne bo sedel v prvi vrsti, kjer je vodja poslanske skupine, pa mogoče še nekateri predsedniki odborov. Kar pa ne pomeni, da mi kogar koli izključujemo in da če bo iz tega nastala stranka, zavračamo sodelovanje s to stranko."

Poglejte, kaj piše v 17. členu. Človekovo življenje je nedotakljivo. Dokler v slovenski ustavi piše, da je človekovo življenje nedotakljivo, potem vi z zakonom ne morete določiti ne smrtne kazni, ne pomoči pri samomoru ali evtanazije, ne česar koli drugega. V prejšnjem členu tudi piše, da človekove pravice iz 17. člena ni možno omejiti niti v času vojne ali izrednih razmer.

Na vprašanje glede odločitve ustavnega sodišča pa je povedal: "Za to izjavo sem že rekel, da je ne bi še enkrat izrekel, čeprav je bila to izjava, s katero sem odgovarjal na marsikaj, kar je bilo še bistveno bolj nesprejemljivo. Od tega ustavnega sodišča tudi nisem pričakoval drugačne odločitve. Vidim pa, da ustavni sodniki imajo čas, da odločajo o enem tvitu, ne odločajo pa recimo o zakonu o RTV-ju, za katerega so rekli, da ga bodo prednostno obravnavali."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 58
  • Pierre 12:54 23.marec 2024.

    Janez se še spomniš Tonija Mrlaka, si ga sestrelil ko si ''osvobajal'' Slovenijo!!!!!

  • PaPajapopi 18:41 22.marec 2024.

    Najbolj osovraženi politik, morilec več , kot 7000 Slovencev se heca z nami.

  • lojs 13:26 22.marec 2024.

    a mate dost bencina, da boste nabijal ... to je pač najbolj pomebna tema za slovenčke in sodstvo ... nabijajte fuknjeni slovenčki u tri pizde materine ... butasti ko točak ... in jaz živim v takem govnu med takimi idioti ...prikaži več ... res sem hudo karmo fasal in jo še kako plačujem