Slovenija
140 ogledov

Janša zaposlil hčer Mazej Kukovičeve

Zofija Mazej Kukovič Ina Kukovič Mediaspeed.net
Premier Janez Janša je kot višjo svetovalko za odnose z javnostmi zaposlil hčer evropske poslanke SDS Zofije Mazej Kukovič.

Diplomirana pravinica Ina Kukovič je zaposlena "na zaupanje predsednika vlade", so za Mladino pojasnili v kabinetu premiera Janeza Janše. Kot še pišejo, njena bruto plača znaša 1.748 evrov mesečno.

Glede na podatke na omrežju LinkedIn se Ina specializira na okoljsko pravo, diplomirala pa je na temo implementacije okoljskih politik na Kitajskem. Navedena je kot partnerka pri podjetju Greennovate in ustanoviteljica podjetja Bela voda.

Hči nekdanje Janševe ministrice in evropske poslanke

Inina mama Zofija Mazej Kukovič se je na politični sceni pojavila leta 2007, ko jo je tedanja Janševa vlada imenovala za naslednico ministra za zdravje Andreja Bručana. Pred tem je bila poznana iz gospodarske sfere, saj je bila direktorica podjetja Esotech Šmartno.

Leta 2010 je za SDS neuspešno kandidirala za ljubljansko županjo, od. 1. decembra lani pa je zaradi uveljavitve določil lizbonske pogodbe pa je mazej Kukovičeva Evropska poslanka.

Komentarjev 26
  • privat 10:35 08.april 2012.

    kaj je tukaj slabega ,če se ponašaš "kot žrebec"??

  • veter0007 21:41 07.april 2012.

    tudi zoki je zaposlil turkovo hčer, pa nikogar to ne moti, ali pač

  • Klemen Zec 18:07 07.april 2012.

    pa nič noter, tko kot hčera ne ?