Slovenija
17 ogledov

Janše še niso nadomestili

slovenija 20.06.2011 Jansa, Matoz, novinarska konferenca predsednika SDS Janeza Boštjan Tacol
Državna volilna komisija danes ponovno o zapletih pri iskanju poslanca, ki bi nadomestil Janeza Janšo.

Člani Državne volilne komisije (DVK) bodo danes znova razpravljali o zapletih pri iskanju nadomestnega poslanca, ki bi nadomestil predsednika SDS Janeza Janšo. Božo Predalič, ki ima pravico do poslanskega mandata, je namreč DVK obvestil, da bo mandat prevzel z dnem, ko bodo končani pravni postopki glede Janševega mandata na ustavnem sodišču.

Predalič čaka na končanje postopkov

Nekdanji generalni sekretar Janševe vlade Predalič bi moral na poslanski funkciji naslediti predsednika SDS, ki mu je poslanski mandat 15. oktobra prenehal zaradi pravnomočne sodbe v zadevi Patria.

Predalič, ki bi moral DVK obvestiti, ali poslanski mandat sprejema ali ne, pa je sporočil, da bo mandat prevzel z dnem, ko bodo končani pravni postopki glede Janševega mandata na ustavnem sodišču. To pa le v primeru, da bo nezakonit odvzem mandata potrdilo tudi ustavno sodišče.

Ustavno sodišče bo o mandatu Janše odločilo ta teden

Janša se je namreč na sklep državnega zbora pritožil na ustavno sodišče, v pritožbi pa predlagal tudi začasno odredbo, da se mu do odločitve dovoli opravljanje mandata. Ustavni sodniki so zadevo začeli obravnavati minuli teden, a še niso sprejeli odločitve, pač pa naj bi bila ta predvidoma znana ta teden.

DVK pa bo danes obravnavala Predaličevo obvestilo in odločila, kakšen bo njen postopek ob zamenjavi poslanca.

Komentarjev 12
  • dragec 19:49 18.november 2014.

    Kaj, ha, ha, saj, res je JJ je bil Titov mladinec in politično šolo je končal v Kumrovcu

  • depresija 17:41 18.november 2014.

    ha ha ha vladek.. A se je mogoče Cerar udeležil pohoda v Jajce ali komisar Janša leta 1977? Vidim, da tele zblojene vojščake SDSs zapušča spomin.. Janša je od nekdaj komunajzar in tako deluje še danes pa če KLOBO, vladek, ...prikaži več h3o in ostali butci to dojamejo ali pa ne.

  • Johan Spohan 13:24 18.november 2014.

    Nisem take sorte kot ti, mislim na Urško.