Slovenija
22 ogledov

Janševa vlada z najnižjo podporo

Kongres Pozitivne Slovenije 21. 1. 2012 Boštjan Tacol
Po anketi Dela po priljubljenosti Pozitivna Slovenija (PS) prehitela SDS. Nezadovoljstvo z delom vlade je zadnji mesec precej naraslo.

Vlada Janeza Janše je julija po raziskavi Dela Stik prejela najnižjo oceno od nastopa mandata konec januarja letos. Delo vlade je pozitivno ocenila le četrtina anketiranih, sicer pa je javnomnenjska ocena vlade že nekaj časa pod srednjo vrednostjo tri, kar pomeni, da je več negativnih kot pozitivnih mnenj. To kaže na nezadovoljstvo z nedavnimi potezami vlade.

Medtem podpora strankam v zadnjem mesecu ostaja približno enaka, PS pa je nekoliko prehitela SDS. Opazno več podpore uživa Državljanska lista (DL).

Najljubši še vedno predsednik

Na Barometru priljubljenosti so skoraj vsi nastopajoči politiki dobili slabšo oceno kot prejšnji mesec. Vodi še vedno predsednik Danilo Türk na prvem mestu, sledita Borut Pahor in Radovan Žerjav. Najbolj je podpora padla premierju Janši.

Komentarjev 20
  • Avatar Minovak
    Minovak 08:39 13.avgust 2012.

    Vsi glavni mediji pri nas so še vedno pod diktaturo rdečega fašizma in prav vse ankete so temu podrejene in prav smešne. Škodo, ki jo je naredil rdeči fašizem je težko ali skoraj nemogoče odpraviti, predvsem zato, ker je slovensko ...prikaži več ljudstvo tako zaslepljeno z njihovimi lažmi in podtikanji. Rdeči so Sloveniji prinesli zlo že l. 45 in to je težko popraviti, napredka ni bilo (poglejte samo druge rdeče države), zato je vse kar je desnega, za njh nemogoče, ker pač posega v strahotne privilegije, ki so si jih izsilili. Narod, ki bo take rdeče fašiste še volil je na odlični poti da - izgine.

  • izRODEk 10:35 17.julij 2012.

    http://www.reporter.si/sites/default/files/files/Scan_Doc0018.pdf

  • gaja2011 20:38 16.julij 2012.

    eh, vsi so za en k.... .