Slovenija
21 ogledov

Janši obtožni predlog

janez janÅ¡a Žurnal24 main
Predsednik SDS Janez Janša bo v naslednjih dneh v roke dobil obtožni predlog glede zadeve Patria. Dokler ga ne dobi, ne komentira.

V pravni državi velja, da dokler si le obtožen, nisi kriv. Zato sodbo o tem, ali je Ivan Janša poštena in pravična ovčka ali pa brezobzirni volk, pohlepen po denarju, oblasti in kultu osebnosti ter ali je udbomafija Janšev krog, kot je slikoviti opis enega od njegovih nekdanjih sodelavcev, prepustimo sodišču. Hkrati tudi to, ali so PM, mister Z, general ter organisation, kot so Patriini uslužbenci imenovali Janševe fante Krkoviča, Zagožna in SDS, tvorili korupcijsko omrežje.
je afero in obtožne predloge danes v DZ komentiral poslanec Zaresa Tadej Slapnik.

 

"Okrajno sodišče v Ljubljani je opravilo preizkus obtožnega predloga ter odredilo vročitev le-tega vsem obdolžencem. Dokler o vloženem obtožnem predlogu ne bodo obveščeni obdolženci, sodišče v skladu z določili 10. člena Sodnega reda drugih obvestil ne daje,"
so uradno sporočili s sodišča.

Okrajno sodišče naj bi tako presodilo, da so vrhovni tožilci obtožni predlog zoper Janeza Janšo v zadevi Patria dovolj utemeljili in da se mu lahko izroči.

V stranki SDS odgovrjajo, da Janša, dokler ne dobi obtožnega predloga, tega ne more komentirati. Je pa že avgusta, ko je Mladina objavila, da naj bi bil obtožen, dejal, da s primerom in afero ni povezan v nobenem drugem primeru, "razen preko neke neutemeljene obtožbe v oddaji finske televizije".

Poleg Janše naj bi bili obtoženi še Jože Zagožen, Tone Krkovič, Walter Wolf in Ivan Črnkovič.

Če bo nekdanji predsednik vlade sedel na zatožno klop, mu grozi zaporna kazen do treh let. Tožilci naj bi mu namreč očitali, da naj bi stranki, ki jo vodi, omogočil pridobitev dela provizije od poslov z državnim nakupom vojaških oklepnikov Patria.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.