Slovenija
43 ogledov

Jašar po včerajšnji aretaciji spet na občini

Sanjin Jašar Žurnal24 main
Sanjin Jašar, kot kaže, ne bo odnehal. Ob osmi uri je spet prišel na Mestno občino Maribor.

Sanjin Jašar, aktivist Skupine 29. oktober, je nekaj po osmi uri zjutraj spet odšel v prostore Mestne občine Maribor in se usedel za mizo, poroča Večer.

Tam bo nadaljeval s svojo protestno akcijo, dokler ne bo odstopil celoten mestni svet MOM oziroma dokler mu tega ne bodo spet preprečili policisti.

Z njim se je želel pogovoriti tudi podžupan Milanom Miklom, ki pa je dejal, da ga tokrat ne bodo odstranili. Vendar pa je Jašar prepričan, da je čas za pogovor že minil, saj so ljudje na množičnih protestih že jasno pokazali, da zahtevajo odstop mestnega sveta ter razpis novih volitev. Aktivist sicer namerava na MOM danes vztrajati do konca uradnih ur, znova pa se bo vrnil tudi v sredo.

Mariborski podžupan je obžaloval, da se Jašar z njim ni pripravljen pogovoriti, sicer pa ga njegova prisotnost v stavbi mestne občine ne moti, če pri tem ne bo oviral dela občinskih uslužbencev. O tem, zakaj je bil moteč v ponedeljek, ko so ga pridržali policisti in mu spisali kazen, Mikl ni želel govoriti.

"Morda pa si še premisli in z menoj vendarle spregovori kakšen stavek. Želel bi mu sam razložiti, zakaj je pomembno, da ta trenutek vztrajamo," je dejal Mikl, ki tudi ni želel napovedovati, ali se bo mestni svet po sprejemu proračuna v naslednjem mesecu dni vendarle lahko samorazpustil. Kot je danes dejal, je to stvar svetnikov, kako se bodo odločili, a je vprašanje, če je to potrebno, glede na to, da bi bile nato že čez leto dni spet lokalne volitve.

Komentarjev 4
  • kvizko5 20:28 22.januar 2013.

    Kot prvo me zanima...kje pa si iskala njegov življenjepis namreč, če ga ni kdaj javno objavil potem posegaš v zasebnost nekoga. In zakaj je sedaj pomembno kaj on počne v zasebnem življenju?? Pomembno je zakaj počne ta protest in je ...prikaži več jasno povedal...očitno ga ti ne razumeš oz. ti podpiraš tisto elito v mestnem svetu, ki se držijo stolčkov kot ceki (klopi) kože!!! In ja...jaz ga podpiram!!!! Zdaj pa še moj življenjepis išči!

  • tayi177 20:24 22.januar 2013.

    Mah, kaj pa bo s tem "protestom" dosegel? Meni se bolj tole zdi populizem (rad bi postal "junak ljudskih množic") in nekakšno "martyrstvo"...

  • babi 14:53 22.januar 2013.

    Sem iskala Jašarjev življenjepis. Vseskozi vrti muziko ali igra pri nekih ansamblih, po njegovih izjavah pa demonstrira zato, ker nič nima. Saj ne more imeti, če nikoli ni ničesar pametnega počel....In takšne ljudje podpirajo???