Slovenija
31092 ogledov

Jasmina Jamnik in Urban Laurenčič izpadla iz igre

RTV Slovenija Anže Petkovšek RTV Slovenija
Na volitvah delavskega direktorja nihče od štirih kandidatov ni dobil potrebne večine glasov, zato bo potreben drugi krog.

V upravi Radiotelevizije Slovenija manjka le še delavski direktor. Ta bo četrtega člana, ki ga izvolijo zaposleni, dobila šele sredi avgusta. Na torkovih volitvah namreč nihče od štirih kandidatov ni dobil potrebne večine glasov. Tako se bosta v drugem krogu 16. avgusta za mesto delavskega direktorja pomerila Franci Pavšer in Robert Pajek, je poročal Radio Slovenija.

Kandidati so sicer bili voditeljica TV Dnevnika Jasmina Jamnik, športna novinarja Urban Laurenčič in Franci Pavšer ter predsednik sveta delavcev Robert Pajek.

Štiričlanska uprava bo začela mandat, ko bodo imenovani vsi člani. Svet zavoda je za predsednika uprave 13. julija imenoval dolgoletnega zaposlenega na RTVS Zvezdana Martiča, za dva člana uprave pa na Martičev predlog 19. julija direktorja Centra urbane kulture Kino Šiška Simona Karduma in Andreja Trčka iz pravne pisarne RTVS.

Uprava bo v skladu z novelo zakona o RTVS, ki je bila potrjena na referendumu novembra lani, vodila zavod namesto generalnega direktorja, kot je veljalo po prejšnji ureditvi. Odločala bo z večino glasov vseh svojih članov. V primeru enakega števila glasov bo odločilen glas predsednika uprave.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 15
  • jakec1575 21:48 26.julij 2023.

    Wtf je prepolovil gledanost in prodal za nekaj mio delnic da pokrije dolgove. Upam, da kazensko odgovarja za nezakonito imenovanje crnega iz velike planine

  • Avatar Uroš Fric
    uros8 19:20 26.julij 2023.

    Ko se začne čiščenje Avgijevega hleva, simpatizerji in privrženci avtokrata spet jokajo in stokajo.

  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 17:44 26.julij 2023.

    Pričakovano jamranje prikletnih, ki javne RTV ne bodo mogle več uporabljati kot NoroTv 2.0