Slovenija
3599 ogledov

Jasno, kaj bo s stavko šolnikov

stavka SVIZ Anže Petkovšek Stavka sindikata vzgoje in izobraževanja SVIZ pred vlado.
Današnja pogajanja s šolniki in sindikatoma, ki zastopata medicinske sestre in zaposlene v socialnem varstvu so zaključena.

Vladni pogajalska skupina je danes dosegla dogovor s sindikatom učiteljev in sindikatoma, ki zastopata medicinske sestre in zaposlene v socialnem varstvu. Stavk v teh dejavnostih, ki so bile napovedane za začetek decembra, tako ne bo, je po popoldanskih pogajanjih dejal vodja vladne pogajalske skupine Peter Pogačar.

"To je bil ves čas cilj, za katerega si je prizadevala vlada," je dodal.

Stavkovni sporazum naj bi s Sindikatom vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije, Sindikatom zdravstva in socialnega varstva Slovenije ter Sindikatom delavcev v zdravstveni negi Slovenije parafirali v sredo.

Medtem pa je v pogajanjih s koordinacijo stavkovnih odborov skupine sindikatov, ki jo vodi Jakob Počivavšek, danes prišlo do zaostritve. Pogačar še vedno upa, da bo tudi ta skupina prisluhnila vladnim argumentom, kot nenazadnje tudi ostalim sindikalnim skupinam.

"Na ta način lahko zagotovimo, da bodo javni uslužbenci dobili višje plače že s 1. januarjem in to prav tisti, ki jih po naši oceni najbolj potrebujejo," je poudaril Pogačar in dodal, da jim to lahko zdaj prepreči le Počivavškova skupina.

Slovenija 14.11.2011 Jakob Pocivavsek, predsednik Konfederacije sindikatov Slove Pretres na pogajanjih Slovenija Pretres na pogajanjih: Počivavškova skupina odkorakala s pogajanj

Za uveljavitev dogovora je namreč potrebna ustrezna sindikalna večina, saj se pri spremembah kolektivne pogodbe za javni sektor zahteva kvorum.

Izpogajani dvigi, ki bi veljali za celotni javni sektor, naj bi bili sicer po neuradnih informacijah vredni okoli 300 milijonov evrov.

Policisti Stavka Slovenija Policisti zaostrujejo stavko, tukaj bodo udarili

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
 • Avatar Sandralita
  Sandralita 00:00 20.november 2018.

  Si želite, da bi našli žensko za eno noč? Obiščite = = > www.3xDate.top

 • jakec1575 22:37 19.november 2018.

  Slovenski spomin je res krajsi od spomina zlate ribice. Ko je udarila kriza so ljudje v gospodarstvu brez najave bili ob 15-20% place ali pa izgubili delo. ljudje v JS pa so redno dobili placo 5ga v mesecu. potem so ...prikaži več morali biti solidarni z 8% linearno, kar pomeni, da je J razred bil precej bolj solidaren kot vsi ostali od 30 navzgor. Sedaj odpravljamo solidarnost 8% za nazaj z dodatnimi placnimi razredi. Ljudje v gospodarstvu so bili ob prihranke, ker so morali preziveti, JS pa bi se rad otresel

 • monique 21:18 19.november 2018.

  Naredil bom 86 evrov na uro od doma. Bil sem šokiran, ko je moj sosed rekel, da je povprečje 95 dolarjev, vendar vidim, kako to počne zdaj. Zdaj imam toliko svobode, ko sem sam šef. obiščite >><>>>> www.WebJob33.Com