Slovenija
36 ogledov

Javni red vzdrževala za šankom

Policista v Novi Gorici je ujel bralec. Bralka
Alkohol. Policist bo kaznovan le, če bo po uživanju ogrožal sebe in druge.

Degustacija. “Novogoriška policista, ki naj bi skrbela za red in mir na Prazniku češenj v Goriških brdih, sta si med opravljanjem službenih nalog vzela čas tudi za pokušino vina,” pravijo obiskovalci prireditve, ki so policista zalotili s kozarcema v roki. Priče naj bi policiste pri točilnem pultu ob pokušini vina opazile tudi dan prej. Torej drugi dan omenjene vsakoletne prireditve, ki je na Dobrovem potekala minuli konec tedna.

Zaradi preprečevanja in odkrivanja kaznivih dejanj, zagotavljanja vzdrževanja javnega reda in miru ter varnosti cestnega prometa je bilo na prireditveni prostor in v okolico razporejenih več policijskih patrulj, policisti pa so delo opravljali v uniformah. Po končanem delu so se vrnili v svoje enote, pri tem pa ni bilo ugotovljeno, da bi bil kdo izmed njih pod vplivom alkohola,” odgovarjajo na novogoriški policijski upravi.

Fotografija ni dovolj

Če prijave uživanja alkohola in nato še vožnje službenega vozila v delovnem času prispejo k šefom na Generalni policijski upravi (GPU), ti preverijo, ali je policist zaradi tega ogrožal sebe in okolico.

Sama prijava takšnega dogodka, četudi je podkrepljena s fotografskim dokazom, še ne daje podlage za ukrepanje zoper policista, saj mu je treba uživanje alkohola med službo dokazati, da bi lahko zoper njega izvedli določene delovnopravne ukrepe,” dodajajo na GPU.

Komentarjev 8
  • Skippy 00:15 22.junij 2011.

    In kako kdorkoli izmed vas lahko iz slike razbere, kaj točno je bilo v kozarcu? Kolikšno vsebnost ali nevsebnost alkohola je imela pijača? Sami geniji tu gor ...

  • lilihip 15:47 21.junij 2011.

    a kao zdej nobeden še nikol ni pil alkohol v službi?

  • Altesse 13:00 18.junij 2011.

    Tudi če bi ju, jima ne bi dali za "pihati".