Slovenija
48677 ogledov

Javni uslužbenci ta teden ne bodo dobili plač

Denar, evro, štetje denarja Profimedia
Z junijem se spreminja izplačilni dan za plače pri nekaterih proračunskih uporabnikih.

Javni uslužbenci, ki so do zdaj plače za pretekli mesec prejemali 5. v mesecu, bodo po novem plače prejeli kasneje. Vlada je sprejela takšno odločitev, da bi razbremenili računovodske in kadrovske službe. Poleg tega se je zdaj dogajalo, da izplačila plač in povračil drugih stroškov dela niso odražali dejanskega stanja v preteklem mesecu, zaradi česar je bilo treba kasneje narediti poračune. S spremembo datuma izplačila računajo, da bo tega občutno manj.

Dan izplačila plače se pri proračunskih uporabnikih, ki imajo izplačilni dan v kolektivni pogodbi določen pred 10. dnem v mesecu ter pri tistih, ki v kolektivnih pogodbi nimajo določenega izplačilnega dneva plače, zamakne na najpozneje 10. dan v mesecu. Pri proračunskih uporabnikih, ki za obračun in izplačilo plač uporabljajo MFeRAC, se izplačilni dan zamakne na najpozneje 10. delovni dan, vendar ne pozneje kot na 15. koledarski dan v mesecu. 

Prvi del regresa v petek

Bodo pa zaposleni v javni upravi v petek dobili izplačan prvi del regresa. Drugi del bo izplačan skupaj z majsko plačo, je ob predstavitvi novosti prejšnji teden dejal minister za javno upravo Boštjan Koritnik. Regres za letni dopust za leto 2021 znaša 1050 evrov. Prvi del bo izplačan v višini 1.024 evrov, preostanek, v višini 26 evrov, pa ob izplačilu majske plače, kar bo med 10. in 15. junijem. 

dezurni@zurnal24.si
 

Komentarjev 8
  • Dusan21 13:01 03.junij 2021.

    Nimate kaj bolj pametnega pisati, pisunčki levi, ko nas 200 ni dobilo plač, vas ni bilo zraven, dobili bi jih po pički, a ti garači, so pa nekaj več, ali kaj, par dni gor al dol, dobili jo bodo, samo ...prikaži več prdci STA-ja ne, raje tiščijo riti v kup, ne da bi s prstom pokazali na samodržca Milosaljevića, ki daje potuho drugemu iču. Samo za necenzurirao si. Golubović, pimpek mali

  • Avatar drecos
    drecos 22:25 01.junij 2021.

    za te lenuhe tudi ce nikoli vec

  • roscha 20:03 01.junij 2021.

    JA0 JA0, najmanj 1/3 jih ne bo preživela. Sploh ker jim bo zmanjkalo € za kavomate in ne bodo več videli smisla v prihajanju na šiht,.