Slovenija
73 ogledov

Jaz poročam: Sprevodnik ji je polepšal dan

(Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
"Pohvala Slovenskim železnicam v teh turobnih dneh, ko sporočamo samo slabe novice," je sporočilo prek storitve JAZ POROČAM, začela bralka. Zahvalila se je namreč sprevodniku na regionalnem vlaku. V SŽ lani prejeli 44 pohval na račun ustrežljivosti sprevodnikov.

Bralki Nadi je namreč dan polepšal sprevodnik na regionalnem vlaku Slovenskih železnic na relaciji Ljubljana - Zidani Most - Celje, "za izjemno plemenito opravljeno delo".

Svojo 83-letno mamo je namreč pospremila na vlak v Zidani Most, s katerim se je odpeljala v Celje. Sprevodnika je medtem prosila, če bi ji lahko pomagal pri izstopu v Celju. "Bila sem neverjetno presenečena, ker je bil zelo pozoren in seveda pomagal pri izstopu v Celju. To pa ni bilo samo enkrat. Moja mama večkrat potuje na tej relaciji in vedno se enaka zgodba ponavlja. Zato še enkrat najlepša hvala pozornim uslužbencem Slovenskih železnic za plemenito opravljeno delo," je še zapisala Nada.

Na Slovenskih železnicah so lani prejeli 44 pohval na račun ustrežljivosti sprevodnikov in tri pohvale na račun profesionalnega odnosa osebja do potnikov na vlaku, so za zurnal24.si povedali na Slovenskih železnicah. Poleg pohval so na račun dela sprevodnikov prijeli tudi 46 pritožb oziroma 18,7 odstotka vseh pritožb.

Dodali so, da vsako pritožbo temeljito raziščejo tako, da pridobijo izjave udeleženih in preverijo vse dokaze, tudi časovne in druge podatke v informacijskem sistemu.

"Vse pritožbe, tako utemeljene kot neutemeljene, obravnavamo na krožkih kakovosti. S pritožbami osebje seznanjamo in poučujemo. Na podlagi ustreznega sklepa utemeljene pritožbe vplivajo na letno oceno uspešnosti delavca. Zadnja leta je bilo le nekaj pritožb, zaradi katerih so bili uvedeni postopki za ugotavljanje disciplinske odgovornosti delavcev," so še povedali.

Enak postopek opravijo tudi pri pohvalah. "Z njimi prav tako seznanimo delavce in se pohvali pridružimo. Pohvala pozitivno vpliva na letno oceno uspešnosti delavca."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.