Slovenija > Jaz poročam
7 ogledov

Čelada pri sosedih še enkrat cenejša

čelada Bralka
Bralca je zmotila razlika v ceni istega izdelka na našem in hrvaškem trgu. Prodajalec pojasnjuje, da ima serija na Hrvaškem manjšo napako.

Na uredništvo se je obrnil bralec, ki si je v eni od prodajaln ogledoval smučarske čelade. Pri tem ga je zmotilo dejstvo, da je cena čelade pri nas za več kot 40 evrov dražja kot na Hrvaškem.

Z vprašanjem, zakaj taka razlika, smo se obrnili na prodajalca. Pojasnili so nam, da je konkretni izdelek na Hrvaškem cenejši, ker njihova serija ni stoodstotno v redu in so se zato odločili, da jo kupcem ponudijo po nižji ceni. Razlogi za tako nižanje, za katerega se odločijo v trgovini, so ponavadi poškodba embalaže, razbarvanje izdelka ali madeži, ki jih ne morejo odstraniti. Gre za vizualne napake na izdelku, ki je kljub temu popolnoma izpraven. To se je zgodilo tudi v omenjenem primeru.

Pojasnili so nam še, da so takšna nižanja dokaj pogost pojav, saj tako takšne izdelke lažje prodajo. Nikakor pa ne more do take razlike med ceno pri nas in na Hrvaškem priti, kadar je izdelek popolnoma v redu.

Komentarjev 8
  • Žurnalček 22:15 26.oktober 2011.

    Mi bo kdo strokovno razložil, zakaj so mandarine na HR 8 kun pri nas pa te iste , slabše kvalitete-prevoz, hladilnica- 1.5 € ali 13 kun ali 55% dražje ?

  • privat 15:31 26.oktober 2011.

    primerjejte nemški spar,lidl,interspar ...z našimi trgovinami...Vsi nabijajo cene pri nas ,v tujini pa se držijo nekih pravil ,ker to v tujinah gledajo inšpektorji...Pri nas pa inšpektorji upajo kaznovati samo male trgovince ,s.p., itd...Ali pa se gre tudi mogoče za podkupnine...

  • McClain 15:17 26.oktober 2011.

    Pa kaj se cudite? Jaz sem remongton brivnik ki je pri nas v spletni trgovini naprodaj za 139 evroc kupil v Nemciji za 75, naslednja ponudba je bila 95. In 10 evrov sem dal za postnino in cez 5 dni ...prikaži več mi ga je prinesel postar domov. Sploh pa 95% stvari kupim zunaj, Kakor hocete. Pri kaksnem drazjem objektivum je razlike lahko tudi 350 evrov, minus 18 za postnino z zavarovanjem:-) Tako je, akkor hocte. Bolj boste redili nesposobne in prepotentne trgovce, ki si se vedno obracunavajo carino in davek na luksuz, ki ga ze 15 let ni vec, bolj bodo uspesni pri nategih, vi pa nategnjeni. Kakor hocte.