Slovenija > Jaz poročam
31 ogledov

LJ: odsotna voznica strašila voznike

Nevarna vožnja Žurnal24 main
Bralec nam je poslal video očitno povsem odsotne voznice avtomobila, kako nevarno vijuga med ljudmi in avtomobili po ljubljanskem nakupovalnem središču. Policija svetuje, da ob takšnih nevarnih situacijah takoj zavrtite številko 113.

Kot nam je pojasnil bralec, sta s prijateljem med vožnjo po Šmartinski cesti v Ljubljani opazila voznico clia, ki je nenavadno vijugala po cesti in sta se odločila posneti njeno početje. Na križišču pred semaforjem je med drugim le stežka speljala, saj ji je vmes ugasnil motor, na trobljenje ostalih voznikov pa se ni zmenila in je z vožnjo "od črte do črte" pripeljala do nakupovalnega središča. Tamkajšnja krožišča so ji sodeč po posnetku povzročale še posebne težave, saj jih je le stežka zvozila, v enem izvozu zapeljala povsem na drug pas, v drugem pa celo na pločnik, ki je bil k sreči takrat prazen.

Bralec je povedal, da sta s prijateljem večkrat trobila voznici, a se zanju ni zmenila. Ko sta v nekem trenutku pripeljala vštric, sta jo videla, da je povsem zatopljena v pogovor po telefonu. 

"Ne morem trditi, da je bila pijana, saj osebno poznam primere, ko sladkorni bolniki tako vozijo v stanju hipoglikemije," je povedal. "Na vsak način pa je vozila izjemno nevarno in odsotno."

Klic, ki lahko reši življenja

"Vsak klic občanov, ki nam sporočajo kršitve iz naše pristojnosti, sprejmemo in na kraj dogodka takoj napotimo policiste," pravijo na policiji, ki svetujejo, da če naletite na takšnega voznika, takoj pokličite na pomoč. Morda boste s tem preprečili tragedijo, ki so jih bile slovenske ceste v minulih tednih polne.

Komentarjev 18
  • Mrcina 19:47 10.junij 2013.

    Hmm...kaj če je pa doma iz garaže na skrivaj vzela avto, je še brez izpita..pa šla po nakupih???

  • Mrcina 19:24 10.junij 2013.

    mkmorfius !Povsem se strinjam s tabo! Kaznujejo take, ki jih ni treba. Tiste prave prekrškarje pa spregledajo!

  • Mrcina 19:21 10.junij 2013.

    Ona bi pa poklicala policijo, pa bi ta, ki ji je želel pomagat "našpukal" , aaa???Tak je dandanes - bolj dober si, slabše ravnajo s tabo !Boljš bi blo, samo da policijo pokliče, kot da jo poskuša vstaviti. ...prikaži več Sicer pa ni edina, ki tako vozi. Vsak deseti po moje tak šofer. Jaz vidim take voznike vsako jutro, ko se peljem v službo ! Eto..če je kak policist tukaj, ki to bere - na stari cesti med Vrhniko do Viča zjutraj med 6 -7h imate take primerke ( v modrem malem ševroleteku, sivem pasatu tist ekasti model okol 2001 letnik - ta dva sta perfekcionista )..pa še trije so, ampak ne vsako jutro na tej relaciji.