Slovenija > Jaz poročam
304 ogledov

Maturanti zaprli Gimnazijo Poljane

Zaprta gimnazija Poljane
1/13
bralka
"Naši maturantje so se na deževen torek odločili zapreti šolo," nas je obvestila bralka, ki nam je poslala fotografijo.

Gre za ljubljansko Gimnazijo Poljane. Ena izmed zaposlenih je dejala, da so se očitno maturantje odločili, da se po štirih letih šolanja na tak način poslovijo od profesorjev in dijakov. "Ravnatelj je tako besen, da ne bo dajal nobenih izjav," je dejala in dodala, da ravnatelj svetuje, naj o tem kaj več povedo kar maturantje.

Kot so nam povedali dijaki, gre pri zapiranju šole za vsakoletno tradicijo, da pa so bili letos še posebej uspešni. Zabili so celotna vrata in kupili ključavnice, pred vrata pa so postavili stari avtomobil.

Izbrali dan, ko zaprtja ni nihče pričakoval

Dijakom je uspelo za slabo uro ustaviti izvajanje pouka, potem pa je stekel normalno naprej. Maturanti, ki se jim je pouk za letos že končal, pred šolo pečejo čevapčiče in se družijo. Pred šolo je kakšnih 30 dijakov, nekaj pa jih je videti še v okoliških lokalih.

Sankcij se, kot pravijo, ne bojijo, saj bi po mnenju maturantov te potem morale biti vsako leto. Pravijo, da se zavedajo jeze ravnatelja, ampak da gre pač za tradicijo.

Ker so imeli maturantski ples letos ravno pred prvomajskimi prazniki, so se maturanti odločili šolo zapreti na drug dan, enkrat, ko tega ne bo nihče pričakoval.

Komentarjev 26
  • Hermina Steržaj 22:07 22.maj 2012.

    Ja Poljane je naš doma :D Činkole pa še bolj, cestarji so bli pa sploh zabavni, ko so prehod barval... Nostalgija...

  • rivkah 22:04 22.maj 2012.

    sploh pa ob vsej tej krizi, končno en dogodek, ki te nasmeje in spomne na zabavno plat življenja :)

  • rivkah 22:01 22.maj 2012.

    to je vrla mladina, ki neguje otroka v sebi in se zna zabavat ter uživat v življenju. nekaj, kar bi lahko tudi sama poskusila. moraš bit res zagrenjena oseba, da te taka simpatična potegavščina ni vsaj malo nasmejala.