Slovenija > Jaz poročam
32 ogledov

Nobel avto pač spada na invalide

Parkiranje na mestu za invalide Bralka Andreja
Invalidi razumejo, če lastniki dragih avtov teh pač ne morejo parkirati drugje kot na prostorih za invalide.

"Sporočilo invalidov gospodu, ki je 9. 11. 2013 ob 12.45 parkiral na parkirnem mestu za invalide, da ga razumejo, ker takega nobel avta res ne more pustiti kjerkoli," je bralka zapisala ob fotografiji BMW serije 5, ki ga je voznik brezsramno parkiral na prostoru, namenjenem invalidom.

Kljub stalnemu opozarjanju in ozaveščanju, da so prostori za invalide z razlogom namenjeni le ljudem z gibalnimi omejitvami, je v Sloveniji močno razraščena praksa, ko te prostore zasedejo povsem zdravi vozniki, največkrat iz čistega udobja, saj so ti parkirni prostori v bližini vhodov v nakupovalna središča ali poslovne stavbe.

Komentarjev 15
  • dostvasmam 15:58 15.november 2013.

    rabili bi zakon z globo 10k€ za tako parkiranje, pa bi se lepo nafilala blagajna. lastniki teh avtov itak imajo keš. lahko pa tudi plačajo polovičko 5 jurjev :)

  • Johan Spohan 07:52 14.november 2013.

    Jaz vsakemu takemu ponudim pomoč pri natovarjanju iz vozička. Po začudem pogledu mu povem da pač pomagam invalidu. Potem naj pa sam ugotovi kam je invalid-v glavo.

  • frogstomp 16:54 12.november 2013.

    če je gužva, je gužva za vse! z vsem spoštovanjem do invalidov, je res, da so ta parkirna mesta večinoma prazna, men se zdi čist spodobna ad hoc, rešitev, sej ni začel zidat gor no