Slovenija > Jaz poročam
26 ogledov

"Očitno veljajo dvojna merila"

Parkiranje
1/3
U. K.
"Mestno redarstvo na Vogelni ulici v Ljubljani vztrajno piše kazni," je zapisal jezen bralec. MOL: "Na lokaciji Vogelna ulica izvajamo nadzor in ukrepamo na podlagi prijav."

Na nas se je obrnil bralec glede parkiranja na Vogelni ulici v Ljubljani. Pravi, da v zadnjem času mestno redarstvo na omenjeni ulici vztrajno piše kazni. Ko je redarje vprašal, zakaj pišejo kazni, ko pa jih prej nikoli ni bilo, so dejali, da so dobili ukaz, ker naj ulica ne bi bila dovolj široka za dve vozili. "Zmotilo me je, da je na ulici, ki leži pravokotno, Trnovski, situacija enaka, vendar nihče ne piše kazni. Zato me zanima, zakaj redarji tako vztrajno pišejo kazni na Vogelni ulici? Ali se je kdo izmed stanovalcev že pritožil? Očitno veljajo dvojna merila," je še zapisal naš bralec.

"Ukrepamo na podlagi prijav"

Iz Mestne občine Ljubljana (MOL) so nam sporočili, da na ulici poteka dvosmerni promet, zato je parkiranje na vozišču prepovedano z zakonom o pravilih cestnega prometa. Ukrepajo pa predvsem na podlagi prijav.

"Na lokaciji Vogelna ulica izvajamo nadzor in ukrepamo na podlagi prijav. Nepravilno parkirana vozila na pločniku in vozišču predstavljajo oviro za druge udeležence v prometu in dostavo v trgovino Mercator. Sicer poostrene nadzore izvajamo predvsem na lokacijah, kjer na podlagi prijav ali v neposrednem nadzoru zaznamo povečan obseg odklonov od pravilnega ravnanja in vedenja v cestnem prometu, s katerim so ogroženi ali ovirani drugi udeleženci v cestnem prometu," so še sporočili iz MOL.

Komentarjev 7
  • crvit 10:35 25.junij 2013.

    Dokler jih nebo kateri redar dobo vredi po glavi se bodo šli lokalne heroje sej se bo našel prej ali slej kaki da bo prebutal kakega redarčka pol pa bo mir stanje v državi je napeto a ljudje so brez ...prikaži več denarja,aha ja sej jankovič rabi denar za svoje potrebe da pokrije svoj minus.Čudno da jih že ni kdo kje fasal.

  • jocif 10:24 18.junij 2013.

    vas vrli zupan si je zamisli, da bi vas se s pendrekom po grbi, ce se boste bunili !

  • joža 10:21 18.junij 2013.

    Trenutno še gre v slovenske žepe!