Slovenija > Jaz poročam
71 ogledov

Redarji avto parkirali na intervencijski poti

Redarji v Ljubljani
1/4
Bralka
"Redarji so avto parkirali na intervencijski poti. Umaknili so se, šele ko je prišla policija," nam je sporočil bralec.

Bralec je ulovil redarja v Trnovskem pristanu, kjer je omejitev 30 kilometrov na uro in kjer po njegovih besedah večkrat merijo z radarjem. "Mestni redarji so parkirali radar na intervencijski poti oziroma dovozu in lepo slikali. Kljub opozorilu, da na omenjenem območju ne smejo parkirati, se niso odstranili. Odpeljali so se, šele ko je prišla policija," nam je sporočil jezni bralec.

"Niso naredili nič narobe"

O isti težavi na istem mestu nas je že pred kratkim opozoril eden izmed naših bralcev. Takrat so nam na Mestni občini Ljubljana odgovorili, da je "vozilo mestnega redarstva v času meritev večinoma v obratovanju, redar je v vozilu, največkrat pa se vozilo pomakne na parkirišča, tako da pri opravljanju svojega dela ne ovira izhoda iz določenega objekta ali vhoda vanj".

Na redarstvu so dodali še, da parkiranje na intervencijski poti ali drugih površinah, na katerih parkiranje ni dovoljeno, uradnim osebam dovoljuje zakon o pravilih cestnega prometa. V tem je zapisano, da smejo pri opravljanju nalog za nujno potreben čas parkirati vozilo tudi na mestih, kjer je to prepovedano.

Komentarjev 5
  • zdrej 13:13 21.maj 2012.

    Mogoče zato ker so medij, da povejo, da je kaj takega dovoljeno. Me pa moti, ker manjka kaj takega "po zakonu XY po členu Z", ker takrat je ta informacija verodostojna, preverljiva. V taki obliki pa je to neki novinarski mumbo jumbo.

  • Skippy 02:50 14.april 2012.

    in zakaj bi na takšni pregledni cesti z obojestranskimi pločniki bila omejitev 30? Mi smo 100 let za Avstrijo.

  • allstarr111 22:46 13.april 2012.

    Ja ampak če bi jest tam parkiral in čekal v avtu, bi me tako redar kot policija kaznovala. Ane !!