Slovenija
58 ogledov

Je Alenka Bratušek vendarle lagala?

Alenka Bratušek Saša Despot
Nekdanja premierka Alenka Bratušek naj bi po poročanju oddaje 24ur lagala, da se ni sama predlagala za evropsko komisarko.

Magnetogram seje vlade, na kateri se je odločalo o seznamu kandidatov, naj bi po poročanju oddaje 24ur, ki se sklicuje na zanesljive vire, dokazoval, da je Alenka Bratušek sama predlagala seznam treh imen. Na njem je bilo tudi njeno ime.

V TV klubu je Bratuškova še sama odgovorila na očitke. Nekajkrat je ponovila, da so se vse tri koalicijske stranke dogovorile glede seznama. Tega pa, kot je poudarila, ne more pripraviti stranka sama, pač pa ga mora nekdo v njenem imenu. V tem primeru ga je pripravila in se pod njega podpisala sama kot predsednica vlade. Bratuškova je izpostavila še, da nima nobenih težav, da se razkrije vsebina magnetograma iz seje vlade, na kateri so razpravljali glede slovenskega kandidata za komisarja. 

Iz magnetograma naj bi bilo po poročanju televizije, ki se sklicuje na zanesljivi vir, razvidno, da je takratni notranji minister Gregor Virant temu ostro nasprotoval, Bratuškovo obtožil, da Slovenijo s samokandidaturo spravlja v neugoden položaj in jo opozoril tako na konflikt interesov kot na moralne zadržke. Nato pa je sejo protestno zapustil.

Še pred tem naj bi po zapisu iz magnetograma Bratuškova od njega zahtevala vrnitev usluge za podporo pri interpelaciji, zaradi česar da je razpadla vlada in Pozitivna Slovenija. Po odhodu Viranta naj bi Bratuškova sejo nadaljevala in spraševala, ali morajo o predlogu glasovati, glede na to, da je Virant kot edini, ki je predlogu nasprotoval, sejo zapustil. Predlagala je tudi - tako po navedbah POP TV izhaja iz magnetograma - da vlada v Bruselj pošlje tri imena in ponovila, da se s seznamom strinja, saj da ga je pripravila sama.

Komentarjev 7
  • Hi5 08:34 16.marec 2015.

    Kakšno je to vprašanje - ali je lagala? Vprašanje je KDAJ SPLOH NI LAGALA?

  • dragec 11:26 15.marec 2015.

    APROPO, JANČIJA JANŠE ŽE LEP ČAS NI V PARLAMENTU. MOGOČE PRIPRAVLJA DRŽAVNI UDAR (ALI PADEC TE VLADE)????

  • dragec 11:19 15.marec 2015.

    lagala je tudi takrat, ko je sebe predlagala za premierko, drugi moški pa niso omeli jajca