Slovenija
11 ogledov

Je Apple umaknil žgečkljive naslove?

Steve Jobs želi, da iPad ostane brez erotičnih vsebin. (Foto: Apple) Žurnal24 main
Družbo Apple so obtožili, da je v svoji spletni trgovini nekatere erotične naslove umaknila s seznama najbolj prodajanih knjig za iPad.

S seznama so naenkrat izginile štiri najbolj brane knjige, ki so jih nadomestili manj kontroverzni naslovi, piše Daily Telegraph. Po mnenju poznavalcev je precej neverjetno, da bi zaradi tehnične napake s seznama izginili vsi štirje naslovi naenkrat. V Applu umika knjig niso želeli komentirati.

To pa ni prvič, da so uporabniki Apple obtožili pretirane krepostnosti, saj je že februarja s svoje spletne trgovine za iPhone umaknil vse pretirano seksualne vsebine. Šef družbe Steve Jobs je sicer že aprila letos napovedal, da trgovina za iPad ne bo vsebovala pornografskih vsebin, kar so nekateri blogerji ostro napadli.

Najbolj priljubljen avtor med uporabniki iPada je bil pisatelj erotičnih zgodb Carl East, ki je objavil več kot 70 knjig, njegovi knjigi pa sta bili na drugem in na sedmem mestu najbolj prodajanih. Uspeh njegovih knjig ga je povsem prevzel. "Kar naprej se ščipam, da vidim, če sem res buden, in včasih se vprašam, če so to res dogaja meni,“ je zapisal na Amazonu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.