Slovenija
23 ogledov

Je Jankovićev sin utajil davke?

Ljubljanski župan Zoran Jankovič in sin Damijan Žurnal24 main
Sodišče še vedno ni odločilo, ali bo sinu ljubljanskega župana Zorana Jankovića Damijanu Jankoviću vrnilo mercedes-benza CL 63 AMG. Po nekaterih podatkih naj bi bila pri tem vozilu utajena tudi davek na motorna vozila in DDV v skupni vrednosti okoli 50 tisoč evrov.

Pri zaseženem mercedesu Damijana Jankovića naj bi šlo za tipično utajo davkov prek tako imenovanih davčnih vrtiljakov, missing traderjev, poročajo Finance. Kot razlaga zanesljiv vir pri omenjenem časniku, je bil avtomobil septembra 2007 uvožen v Slovenijo.

Uvozila ga je upokojena fizična oseba, ki ga je pri koprskem podjetju Avtoplus tudi homologirala. Naslednji lastnik pa je bila prav tako fizična oseba, in sicer brezposelna, poroča časnik. Šele nato pa je bil avto registriran in prodan lizinški hiši S Leasing, od tega pa ga je vzela v najem Electa, družba županovih sinov Damjana in Jureta Jankovića.

Damijan Janković viru pritrjuje v delu, da je vozilo "na lizing" pri S Leasingu, hčerinski družbi Sparkasse. "Kaj se je dogajalo prej, nimam pojma," je za časnik še dodal Janković.

Takšen avtomobil pri pooblaščenem trgovcu in s plačanimi vsemi dajatvami, torej z davkom na motorna vozila (DMV) in DDV, stane 190 tisoč evrov. Z davčnim vrtiljakom naj bi bilo utajenih okoli 50 tisoč evrov (13-odstotni DMV po starem zakonu in 20-odstotni DDV). Na Dursu, kjer naj bi dobili prijavo v zvezi z utajenimi davki, primera ne želijo komentirati, saj gre za davčno tajnost.

Komentarjev 6
  • PIKO5 22:30 17.december 2011.

    Kje pa je PROTIKORUPCIJSKA KOMISIJA , kje je državno tožilstvo sodstvo policija,.Se vidi, je na pohodu serbjanska šajkaća.Turčin,kučko, stanovnik, tako pa naši delajo to je TRANSPARENTNO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • privat 19:29 04.oktober 2011.

    V Sloveniji se sprašuje če je politični sin oropal državo??? Jaz lahko mirno rečem ..spi Janković ti prasci si nezanjo riti obrisati,kaj šele bogatašu kaj dokazati!!

  • širhakl 11:28 04.oktober 2011.

    JA,RECMO.FIRMA,KATERE SOLASTNIK SEM,LIŽE MEČKO,JAZ GA FURAM PA ZANIMA NEJ ME AL JE LIZIKA PLAČALA CESARJU KAR JE,KAO,NJEGOVEGA?HALOOO!