Slovenija
141 ogledov

Je normalno, da policisti policistom napišejo globo?

shod policistov Saša Despot
Kdo po plačal globo, ki so jo policistom napisali policisti, koliko res zaslužijo in koliko jih bo šlo na dopust.

"Solidarno bom kot predsednik sindikata policistov poravnal kazen iz lastnega žepa. S tem izkazujemo enotnost in odločnost," je na svojem Facebook profilu zapisal predsednik Sindikata policistov Slovenije Zoran Petrović. Globo bo namreč kot organizator protesta prejel predsednik bratskega sindikata Radivoj Uroševič

Globo zaradi zaprtja Šubičeve ulice med protestom bodo kolegom napisali policisti, ki so skrbeli za red. "Pa kaj se mi gremo, pa kaka globa? Sami sebi bomo pisali al kaj, pa mi nismo normalni več," je nekdo komentiral pod objavo. 

Petrovič je objavil svoje plačilne liste

Plačilna lista Zorana Petroviča | Avtor: Facebook Facebook
Petrovič je sicer objavil tudi svoje plačilne liste. S 25 let delovne dobe in v najvišjem nazivu Policist I z vsemi dodatki dobi 967 evrov, brez njih pa bi imel le 889 evrov plače. Objavili pa so tudi plačilni listi policistke in policista s 13 in 14 leti delovne dobe, ki imata 682 oziroma 723 evrov neto mesečne plače. 

Kot smo napovedali še sredi novembra, bodo šli policisti množično na dopust. Za 23. in 24. decembra je dva dneva dopusta, ki jim ga omogočajo predpisi, napovedalo že skoraj polovica vseh policistov, v Luki Koper pa kar vsi. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 23
  • Hi5 08:34 18.december 2015.

    Za V.stopnjo izobrazbe, imajo policisti, če gledamo njihovo povprečno plačo, ki je 1000€, povsem dovolj. Slovenija ni Pariz, ni New York, da bi bilo delo policistov konstantno nevarno. Ja, imeli so naval beguncev, ampaz zato se plačajo nadure in morda ...prikaži več komu kaka nagrada, ne pa povečanje plače. Kar se kazni tiče - med seboj si jih skoraj ne zaračunavajo. Iščejo razne bližnjice in se verjemite znajdejo. Celo kličejo zavarovalne agente, da prirejajo manjše prometne nesreče v njihovo korist. Poznam primer, ko se je mama enega policista tako hvalila. Tako da tudi verjamem, da to zdaleč ni edini primer. In potem, kljub vsej tej iznajdljivosti, da ne plačujejo prometnih prekrškov, da pridejo bolje skozi kjer koli policijska značka lahko vpliva na dogodek, da bi imeli še višje plače za tole revšno od V.stopnje? Dejte ga lomt.

  • Vesoljec 21:19 17.december 2015.

    V teoriji so zneski višji kot v praksi.

  • Vesoljec 21:17 17.december 2015.

    Za tvoje pojme bodi vesel, da imamo Policijo.