Slovenija
27 ogledov

"JeseNICE bikes" že tretjič napadli vandali

JeseNICE bikes
1/2
Občina Jesenice
Kolesarski sistem "JeseNICE bikes" je bil že tretjič v treh tednih žrtev vandalizma.

"Tokrat sta poškodovana ekrana na kolesarnici na Hrušici, ki je bil zaradi poškodbe zamenjan pred kratkim, in na kolesarnici pred Občino Jesenice," so zapisali na spletnih straneh občine Jesenica. "Medtem ko je na prvi kolesarnici izposoja koles kljub temu možna, pa je ekran na drugi popolnoma uničen in si zato s te kolesarnice do nadaljnjega ni možno izposojati koles." Škoda je ocenjena na vsaj 115 evrov.

Sistem ravno dobro zaživel

Kolesarski sistem so uradno odprli na dan zemlje 22. aprila letos. Z njim želi občina promovirati skrb za zdravo življenje in hkrati z zmanjševanjem izpustnih plimov skrbeti za varnost okolja.

Na današnji dan zemlje je župan Tomaž Tom Mencinger pred Občino Jesenice uradno odprl kolesarski sistem JeseNICE bikes, s katerim Občina promovira skrb za zdravo življenje in hkrati z zmanjševanjem izpustnih plinov skrbi za varstvo okolja

JeseNICE bikes | Avtor: Občina Jesenice Občina Jesenice


Kolesarski sistem vključuje tri kolesarnice (pri Občini Jesenice, v bližini TIC Jesenice in pri Kulturnem domu na Hrušici), kjer si je mogoč izposoditi 15 običajnih in 6 električnih koles.

Za deset evrov se vozite celo leto

Izposoja je mogoča z enkratno registracijo v Turistično–informacijskem centru Jesenice, ki stane 10 evrov. Z njo se pridobi pravica do enoletne uporabe kolesa, ki tedensko ne sme presegati 840 minut.

Sistem je občino stal okoli 65 tisoč evri, financiran pa je bil s pomočjo sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj v okviru Programa čezmejnega sodelovanja Slovenija-Italija 2007-2013.

Komentarjev 4
  • 42 14:11 27.maj 2015.

    V primeru otvoritev je v SP primer otvoritev razstave opremljen s kvalifikatorjem pešajoče, nevtralnejše je po SP odprtje razstave.Slovenski pravopis: otvorítev -tve ž, pojm. (ı̑) šahovska ~; pešaj. ~ razstave odprtje SSKJ je informativno-normativni priročnik in ...prikaži večin odseva tako normo kot rabo ter zaradi zajemanja dolgega časovnega obdobja včasih tudi nekoliko težje ulovi razmerje med njima, pri otvoritvi ni dodan kvalifikator. Danes je vsekakor primerneje uporabljati odprtje, raba pa še vedno kaže na živost izraza otvoritev, tudi kadar gre za razstave in druge tovrstne dogodke. vir: Inštitut za slovenski jezik Frana Ramovša

  • patrijarh 13:53 27.maj 2015.

    Multibalkankulturno središče.To je to.

  • slow_slow 09:41 27.maj 2015.

    sskj: otvorítev -tve ž (ȋ) glagolnik od otvoriti: otvoritev zborovanja / otvoritev razstave / otvoritev ceste, nove avtobusne linije ♦ šah. otvoritev igre začetna poteza igre; indijska otvoritev // prireditev ob slovesni izročitvi česa v javno, splošno uporabo: biti na ...prikaži večna otvoritvi; na večer pred otvoritvijo so imeli nastopajoči zadnje vaje ♪