Slovenija
23 ogledov

Jezni domačini izžvižgali Šefica

Protest Kidričevo
1/5
Občina Kidričevo
Občani Kidričevega so se organizirali in državnega sekretarja na notranjem ministrstvu Boštjana Šefica pričakali s protestnim shodom.

Na Kidričevem pri Ptuju je opoldne potekal protest proti morebitni vzpostavitvi nastanitvenega centra za begunce. Zbralo se je okoli dvesto ljudi, ki so okoli občine sklenili človeško verigo. 

Protest Kidričevo | Avtor: Občina Kidričevo Občina Kidričevo

Država naj bi v tamkajšnjih vojaških objektih načrtovala vzpostavitev nastanitvenega centra za begunce, ki bi lahko sprejel do štiri tisoč ljudi. Domačini so danes napovedali, da če bo vlada vztrajala, ji bodo to fizično preprečili.

Župan Kidričevega Anton Leskovar nam je dejal, da je že prejšnji teden na ministrstvo za notranje zadeve poslal zahtevo po pojasnilih o načrtih države na tem območju, za katere je izvedel preko družabnega omrežja. "O begunskem centru na našem območju bomo odločali v Kidričevem," je dejal. 

Odločitev še ni padla

Po več kot uro dolgem sestanku je Šefic dejal, da trenutno obstajajo še vedno različne možnosti in potekajo različni pogovori po državi, zagotovo pa ni še čisto nič dogovorjenega.

Dejstvo pa je, da morajo nekatere sedaj uporabljene objekte izprazniti, zato po njegovih besedah iščejo nove možnosti, saj ima Slovenija določene obveznosti v okviru EU in te je treba izpolniti.

Kidričevskemu županu Antonu Leskovarju in županu Hajdine Stanku Glažarju je danes predstavil ideje v zvezi z morebitnim angažiranjem lokacije v občini Kidričevo in dodal, da nobene odločitve v zvezi s tem še niso sprejeli.

Danes so se dogovorili, da bo stališče županov prenesel tudi na vse organe, kjer se bo odločalo, če bi se izkazalo, da bi lahko na tej lokaciji karkoli naredili, pa jim je obljubil pravočasne informacije.

dezurni@zurnal24.si

 

 

Komentarjev 49
  • BojanBojan 07:47 17.januar 2016.

    V LJ Šentvidu so na voljo prazni objekti - garaže slovenske vojske. Vse državno. Brezplačno...sicer na račun davkoplačevalcev. Definitivno je kapaciteta najmanj 4.000 ljudi! Objekti ograjeni, varovani. Pripravljeni!Vendar...je v Ljubljani. To pa ni sprejemljivo za vse t.i. liberalce. ...prikaži več Liberalni so samo do trenutka, ko bi morali sami sprejeti begunce v svojem mestu. Jih je treba lokalcem dat na pleča!Isto je z vlado. Če naseli begunce v LJ, pade vlada. Tega si pa nihče v LJ ne želi...je preveč denarja v igri...

  • malonaokoli 07:40 17.januar 2016.

    Ubogi Slovenski narod, že 500 let se bori proti potujčevanju in vsiljevanju tujih vrednot. A bo kdaj konec tega sprenevedanja in posilstva ?

  • dragec 11:01 16.januar 2016.

    Cerar je Merklovi obljubil zvestobo do groba