Slovenija
7505 ogledov

Jonas Žnidaršič bi požar gasil z vodnim topom

volitve v državni zbor 2022 Jonas Žnidaršič Saša Despot
Poslanec SD Jonas Žnidaršič naslovil pobudo na notranjo ministrico.

"Zadnjih nekaj dni se, na srečo, zaenkrat uspešno, Slovenija bori z obsežnimi požari. Tako je zadnji požar na Goriškem Krasu požrtvovalnim gasilcem uspelo zajeziti, saj je od včerajšnjega dne pod nadzorom." ugotavlja poslanec SD Jonas Žnidaršič.

Slovenija Ogenj tik pred vasjo, na terenu 425 gasilcev, trepetajo pred burjo

Žnidaršič: Posnemajmo dobre prakse

Zaradi vročine in suše se požari pojavljajo po celotni Evropi, zato se države Evropske Unije poslužujejo tudi nekaterih dobrih praks, s katerimi uspešno gasijo požare, navaja Žnidaršič. "Nekatere države recimo uporabljajo tudi policijske vodne topove. Tako recimo sosednja Hrvaška, kjer je policijski top pomagal gasiti požarišče ob velikem požaru v Dalmaciji. Policijski vodni top je namreč tudi

vodni top obvoznica | Avtor: zajem zaslona zajem zaslona
varnostno ustrezen z vidika zaščite voznika in upravljalcev topa.  Prav tako pa ima tudi velik rezervoar za vodo." 

Poslanec SD tako na podlagi navedenega predlaga, da Slovenija na razpolago ponudi vsa razpoložljiva sredstva, ki bi lahko pomagala pri gašenju požarov in notranjo ministrico Tatjano Bobnar poziva, da se po vzoru Hrvaške in drugih držav vodni top slovenske policije čimprej da na razpolago Gasilski zvezi Slovenije za pomoč pri gašenju požarov v Sloveniji.

Komentarjev 29
  • sandi76 08:21 20.julij 2022.

    Želeli ste ga, sedaj ga pa imate !!

  • munja 06:25 20.julij 2022.

    Pa kdo je volil tega brihtneža??

  • Naklonsky 16:04 19.julij 2022.

    Levakom se je pa res sfuzlalo. En bi gasil z vodnim topom, dugi zdravil z vitaminom D in slano vodo, tretji bi ... ok, to pa še čakamo. Urška, Tanja, Šariči... pomagajte!