Slovenija
30 ogledov

Julija o zaupanja vrednih nadzornikih

Izredna uprava pod vodstvom Dušana Kidriča je bila imenovana za devet mesecev. ( Žurnal24 main
Strokovni svet Agencije za zavarovalni nadzor in izredna uprava Vzajemne sta objavila sklic skupščine Vzajemne, ki bo 26. julija v Ljubljani. Med drugim bodo izvolili nove člane nadzornega sveta.

Na skupščini naj bi ugotovili, da je z imenovanjem izredne uprave Vzajemne oktobra lani prenehala funkcija članom nadzornega sveta v sestavi Gregor Primic, Jože Benčina, Ivan Sepaher, Dejan Rituper, Primož Igerc in Darja Korpar in so zato razrešeni.

Za nove člane nadzornega sveta naj bi tako za obdobje do izvolitve novih članov nadzornega sveta v skladu s predvideno novo zakonodajo, vendar največ za obdobje štiriletnega mandata, imenovali Jelko Mlakar, Boruta Miklavčiča, Tomaža Banovca in Božidarja Voljča.

Prejšnja uprava pod vodstvom Boštjana Averja in nadzorni svet Vzajemne po predlogu za leto 2009 ne bosta dobila razrešnice, potrdi in odobri pa naj se delo izredne uprave in nadzornega sveta, ki sta bila imenovana s 23. oktobrom lani.

Skupščine se lahko udeležijo člani Vzajemne, ki udeležbo prijavijo najpozneje do konca četrtega dne pred skupščino, to je do vključno 22. julija.

Na dnevnem redu skupščine so tudi informacija o letnem poročilu za leto 2009 z mnenjem revizorja in poročilom nadzornega sveta, odločanje o uporabi bilančnega dobička za leto 2009 in podelitvi razrešnice ter seznanitev s prejemki članov organov vodenja in nadzora. Po predlogu sklepa ostane bilančni dobiček Vzajemne, ki je na dan 31. decembra 2009 znašal 6,4 milijona evrov, v celoti nerazporejen.

Zaupanja vredni

Zveza društev upokojencev Slovenije je v sredo že napovedala zbiranje pooblastil, na podlagi katerih naj bi bili na skupščini v nadzorni svet imenovani tisti, ki jim zaupajo in ki bi v resnici zastopali interese članstva.

Zveza si je lani prizadevala za izredno skupščino zavarovalnice, na kateri naj bi zamenjali nadzorni svet. Vendar je izredna uprava zavarovalnice preklicala izredno skupščino, in sicer potem, ko je senat Agencije za zavarovalni nadzor 23. oktobra izdal odločbo o izredni upravi Vzajemne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.