Slovenija
11 ogledov

Junak tovori vreče moke

Policijski sindikat Slovenije bo svoje mnenje predstavil tudi notranji ministric
1/11
Žurnal24 main
Ob sprejemu policistov, ki so preprečili eksplozijo bombe na dobovski postaji mejne policije, je njihov šef potarnal zaradi nizkih plač, ki so njegova nočna mora.
"Deloval sem rutinsko, kot so nas učili," je na sprejemu ob bok najvišjim šefom povedal nagrajeni policist Aleš Cesar , ki se sicer ne počuti junaka in ni najbolj zadovoljen z medijskim cirkusom, ki se spleta okoli njega.

Njega in njegove tri kolege, Tomaža Krejana , Jurgna Racmana in Milana Žalnika , so sprejeli premier Borut Paho r, notranja ministrica Katarina Kresal in vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije Janko Goršek .


Cesar se je v imenu vseh štirih zahvalil za podeljena priznanja za hrabrost. V tistih ključnih trenutkih, ko je Josipu Zagajskemu iz rok vzel aktivirano bombo, Cesar ni razmišljal o ničemer, ampak je samo ravnal po navodilih, ki mu jih je na usposabljanjih posredoval inštruktor. "V takšnem trenutku ne misliš na svojo varnost in ogroženost," je še dejal Cesar.

 
 

Trudil se bom, da se bo gmotni položaj policistov izboljšal.

Janko Goršek,
v. d. direktorja policije


Goršek nima pristojnosti
Denarna nagrada v višini 400 evrov, ki jo bodo iz urada premierja podelili četverici, je sicer simbolična, a prenizka. Tudi po mnenju premierja.

Sploh če je javna skrivnost, da morajo nekateri zaradi slabih plač vsak konec tedna krepko pljuniti v roke in svojim družinam drugače zagotavljati človeka vredno življenje. Po naših zanesljivih informacijah tudi eden od nagrajenih policistov vsak konec tedna težači v mlinu in za pet evrov tovori vreče moke oziroma žita.

"Lahko rečem, da je to moja nočna mora, saj nimam pristojnosti, da bi vsaj kratkoročno policistom zagotovil dostojno plačilo glede na delo, ki ga opravljajo in pri katerem se velikokrat tudi žrtvujejo. Se pa te težave dobro zavedam," je za Žurnal24 dejal Goršek.

Ponosni na svoje junake
Tako Pahor, Kresalova kot Goršek so pohvalili pogumna dejanja policistov. Kot je dejal vršilec dolžnosti prvega moža policije Goršek, je Alešu že ob prvem stiku povedal: "Zapisali ste se v zgodovino, ker ste pokazali najvišjo stopnjo ne samo strokovnosti, ampak tudi poguma."

"Iskreno sem ponosen na svoje junake in imam še naprej dovolj energije za vodenje policije, ki je lahko ponos slovenskih državljanov,"
je še dejal Goršek.

Notranja ministrica Kresalova pa je dejala, da si vsako pogumno dejanje zasluži zahvalo. "Danes je posebna čast, da si policisti zaslužijo ugled, ki ga imajo v tej družbi," je opozorila ministrica in dodala, da so ji policisti v ponos in da se lahko počutimo varnejše.

Podobnega mnenja je bil tudi premier Pahor: "Vsi smo ponosni na vaša dejanja, okrepili ste zaupanje v vaše delo in preprečili najhujše."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.