Slovenija
1776 ogledov

Junaška policista sta mu rešila življenje

nov policijski avto Anže Petkovšek
Požrtvovalna policista vdrla v goreče stanovanje in mu z oživljanjem rešila življenje.

"V soboto, 23. septembra 2017, smo bili ob 23.10 obveščeni, da na Zupančičevi ulici v Ilirski Bistrici gori stanovanje. Prva sta prišla na kraj ilirskobistriška policista, ki sta v zadimljenem stanovanju zagledala nezavestnega moškega. Moškega sta uspela rešiti iz stanovanja, takoj sta mu nudila prvo pomoč. Sama sta mu najprej izprala in očistila dihalne poti ter mu masirala srce, nato pa sta ga predala v oskrbo gasilcem, ki so mu namestili kisik, zatem pa je oskrbo prevzela ekipa reševalcev. Požrtvovalna policista sta rešila življenje 60-letnemu domačinu, ki si je zvečer pogreval hrano, pri tem pa zaspal. Pogorela je kuhinja, stanovanje pa je bilo v celoti zadimljeo. Po prvih ocenah je nastalo za približno pet tisoč evrov škode," so sporočili policisti. 

Preiskovalna sodnica je odredila poškodovanemu strokovni pregled za alkohol, sledi mu tudi kazenska ovadba za kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti.

Policista sta se izkazala tudi v nedeljo, ko sta 34-letnika oživljala do prihoda reševalcev. 

Prevrnjen rešilec Slovenija Klicali, da razgraja, potem je 34-letnik umrl

"Vsi štirje policisti so v teh dveh primerih pokazali izjemno profesionalnost, strokovnost in pripadnost poklicu policist, katerega osnovna naloga je prav zavarovanje življenja ljudi. Pri opravljanju nalog reševanja in pomoči so izpostavili tudi lastno življenje in zdravje. Brez pomisleka so naredili prav vse, kar je bilo v njihovi moči, da bi poškodovanim pomagali. V enem primeru jim je uspelo rešiti življenje. Ponosni smo na tako pogumne, profesionalne in srčne policiste, ki vedno znova dokazujejo, da je poklic policista zahtevno in odgovorno delo, pri katerem so še kako pomembne minute in prave odločitve v zelo kratkem trenutku," so sporočili z novomeške policijske uprave. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • eosss 13:38 25.september 2017.

    Bravo za policiste, da bi jim čim manjkrat bilo potrebno takole posredovati in oživljati ljudi, hkrati pa po drugi strani tudi čim manj inkasantskih akcij z radarjem izza grmovja...