Slovenija
73 ogledov

Juncker na obisku v Sloveniji

obisk Juncker
1/14
Anže Petkovšek
V Slovenijo je prispel vodja Evropske komisije Jean-Claude Juncker.

Predsednik vlade Miro Cerar je na Brdu pri Kranju sprejel predsednika Evropske komisije Jeana-Clauda Junckerja. Na dvodnevnem obisku se bo Juncker s slovenskim vrhom in mladimi pogovarjal o prihodnosti Evrope. Po besedah premierja naj bi beseda tekla tudi o teranu in nadzoru na meji. Pričakovati pa je, da bo beseda stekla tudi o arbitraži. 

Pred prihodom je Juncker dejal, da bo v Sloveniji razpravljal o evropski prihodnosti. Izvedeti želi, kako si slovenska vlada in predsednik predstavljajo evropsko prihodnost. Sam je dan pred prihodom v Evropskem parlamentu predlagal pet scenarijev za razvoj EU. 

Juncker se bo jutri srečal tudi s predsednikom državnega zbora Milanom Brglezom in predsednikom republike Borutom Pahorjem. Del obiska pa bo namenjen tudi dogodku, ki se ga bodo udeležili mladi, s katerimi naj bi razpravljali o tem, kako vidijo prihodnost. 

 

 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 18
  • wolf.ata 01:06 04.marec 2017.

    berem kako se hrčki-dudeki na hrvaškem napihujejo,da ne bodo spoštovali arbitraže,pa da imajo Teran kot že njihov ampak,da bi pojasnili tista barabinska posla in ponarejanje papirjev,to pa ne,koliko ponarejenih papirjev je pa v vseh pristopnih pogajanjih,kot tudi pri arbitraži je ...prikaži več pa veliko vprašanje,jaz bi začel tole vse po vrsti pregledovat,če bi bil jaz politik v Eu,so namazani z vsemi žavbami,so bili za časa jugoslavije hrčki švercerji in barabini ter živeli na slovenskih plečah,zdaj bi pa še vse pokradli,bo Eu kmalu spoznala kaki lopovi so tile naši sosedje,banda,malo za šalo,veliko zares

  • jozicamurn 23:57 03.marec 2017.

    Hvala nergač :) Se torej strinjamo vsaj pri nečem.

  • nergač 11:21 03.marec 2017.

    temu tvojemu postu pa ni mogoče oporekati+++++ lepo napisano