Slovenija
88 ogledov

Jure Janković v osebni stečaj?

Jure Janković Peter Čeferin Anže Petkovšek
Upnik Marjan Pišljar, ki mu sin ljubljanskega župana Jure Janković dolguje tri milijone evrov, pred drugo dražbo predlaga ponovno in realnejšo cenitev podjetja Electa.

Na včerajšnji dražbi za polovični delež Electe v lasti Jureta Jankovića ni bilo nobenega dražitelja. Odvetnik upnika Marjana Pišljarja, Bojan Pečenko, je ocenil, da je izklicna cena 2,3 milijona evrov očitno previsoka, zato je zahteval novo cenitev na podlagi lanskih bilanc. Druga dražba je razpisana za 15. november.

Jure Janković premoženja uradno nima

Po oceni Financ je delež v Electi Holdingu malo ali nič vreden, saj je brez večjega premoženja in obremenjen z dolgovi – Electa Holding ima 8,7 milijona evrov dolgov samo do ljubljanskega župana Zorana Jankovića, zato verjetno niti po znižani ceni ne bo privabil kupcev. Upnik Pišljar poskuša dolg Jureta Jankovića zato izterjati tudi z rubežem drugega osebnega premoženja, plombo na terenca mercedes-benz G AMG ter blokado računov. Ker Jure Janković osebnega premoženja uradno nima, mu lahko grozi osebni stečaj, sodi odvetnik Pečenko. Jureta Jankovića Financam včeraj ni uspelo priklicati za pojasnila.

493 tisoč dvignil na bankomatu

Mercedes-benz je edino oprijemljivejše premoženje, ki ga je Jure Janković za 131 tisoč evrov kupil iz Pišljarjevega posojila in je v njegovi uradni lasti. 640 tisoč evrov je nakazal podjetju Dema Denisa Pereta, s katerim je bil prek ciprske družbe Disonco Investment partner v hotelu Cubo; 165 tisoč pa družbi Trstenjak 2000, ki je imela v lasti restavracijo Cubo; 230 tisoč je namenil za nakup zemljišča v Kranjski Gori prek podjetja Petrolio, 260 tisoč je nakazal ciprskemu podjetju Blue Train Investment, sto tisoč pa podjetju Mannyacht Europe.

Kar 493 tisoč je Jure Janković dvignil na bankomatu oziroma verjetno pomeni osebno porabo, še predvidevajo Finance.

Komentarjev 11
  • Method 11:05 07.julij 2012.

    Jure Janković premoženja uradno nima

  • Stolp 15:51 06.julij 2012.

    A Slovenčki mislite, zdaj bo pa dobil po goflji?POMOTA! A veste kaj je to osebni stečaj. Prodajo tvoje premoženje in v njegovi višini povrnejo tvoje dolgove. Ostalo odpišejo! In? Še enkrat dobro preberite naslov pod prvim odstavkom!

  • gina 13:29 06.julij 2012.

    Na tej sliki zgleda tko, kot bi bil vklenjen!