Slovenija
29 ogledov

Juri: "Odprte vse možnosti"

lUKA jURI Barbara Milavec
Poslanec SD Luka Juri je, kot pravi, danes ob 16. uri izvedel, da ga ni na listi kandidatov SD za volitve. O tem, ali bo ostal v SD ali pa bo kandidiral za drugo stranko še ne ve, pravi, da so zaenkrat "odprte vse možnosti."

Kot nam je povedal poslanec SD Luka Juri je s strankarskimi kolegi imel določena nesoglasja glede posameznih politik, sploh do TEŠ 6 in plinskih terminalov, da pa ne ve, če je bil to razlog, da mu stranka ni dala možnosti ponovno kandidirati v Državni zbor.

Na vprašanje, ali bi bil v ozadju odločitve lahko nedavno pisanje medijev o družinskem nasilju pa je povedal, da ne verjame, saj da je bila "stvar demantirana in v stranki to vedo".

Zakaj Jurija ni na listi, smo vprašali generalnega tajnika in vodjo volilnega štaba stranke SD Uroša Jauševca. Ta pravi, da gre pri odločanju o tem, kdo bo na listi stranke, za suvereno odločitev njenih organov. Konkretnih razlogov za odločitev tako ni navedel, je pa povedal, da sta z Luko prijatelja, da se poznata že skoraj dvajset let in da upa, da bo ostal v stranki.

Glede tega nam je Juri povedal, da ga je odločitev presenetila in da še ne ve, kako se bo odločil. Si bo prizadeval za kandidaturo na listi katere druge stranke? "Zaenkrat so odprte vse možnosti," pravi Juri in dodaja, da bo odločitev danes in jutri še premislil.

Juri je sicer nameraval kandidirati v Kopru.

Komentarjev 11
  • mukotrpni 09:18 07.november 2011.

    sej ni važno v kateri stranki si , važno da je stolček,itak je 90% posrancev takih v naši vladi...

  • vrtnica 08:31 07.november 2011.

    Luka Jurij,ni problema......stranka Jankovića sprejme vse odpadnike.Pa še nekaj......žena je iskala pomoč na policiji zaradi nasilja,je to vzrok,da Luka Jurij ni na listi SD?Edino pravilno!

  • modras 08:26 07.november 2011.

    P O Z O R!Volivci ne vedo: kako lahko njihovi glasovi podprejo nasprotno stranko, katere ne bi volili niti v sanjah. Ta volilna zakonodaja je RES SLABA.V nekaj stavkih razloženo:http://juure.blog.siol.net/2011/11/06/volitve-nujno-preberi/