Slovenija
19 ogledov

Juri za zdaj ne bo odstopil

Juri je s svojo izjavo spet razburkal slovensko javnost. (Foto: Saša Islamovič) Žurnal24 main
Kljub izjavi, da razmišlja o odstopu s funkcije podpredsednika, Franco Juri za zdaj ostaja na čelu Zaresa.

"Odločil sem se, da ne odstopim z mesta podpredsednika," je danes sporočil Franco Juri, potem ko je prejšnji teden izjavil, da razmišlja o odstopu s funkcije. Kot je zapisal, je o odstopu razmišljal zaradi občutka soodgovornosti do dogajanja v stranki in nestrinjanja z nekaterimi ocenami in ravnanji vodstva, zlasti predsednika stranke Gregorja Golobiča, še posebej v odnosu do poslanske kolegice Cvete Zalokar Oražem.

Počakal bo do naslednje konvencije, za katero je prepričan, da bi jo morali sklicati predčasno, da bi "vodenje ponovno in neposredno ocenili člani in članice stranke". "Na odločitev je vplivala pripravljenost predsednika Golobiča, da v stranki nadaljujemo z odkrito razpravo in razčiščevanjem vseh odprtih vprašanj," je še zapisal.

Minuli teden je z mesta vodje poslanske skupine odstopila Cveta Zalokar Oražem, ki pa še vedno ostaja v stranki. Njenemu ravnanju je botrovalo predvsem nestrinjanje z zadnjimi potezami stranke okrog Teša 6 in razrešitve direktorja Teša Uroša Rotnika. Poleg Teša in z njim povezanih kadrovskih menjav po besedah Oražmove stranko pretresajo tudi druge teme, od pokojninske reforme, položaja stranke v koaliciji, referenduma o RTVS, načina notranje komunikacije do načina komuniciranja z javnostjo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.