Slovenija
4562 ogledov

DeSUS brez usmiljenja do Pivčeve: To bo težak nahrbtnik!

Aleksandra Pivec Saša Despot
"Če navedbe držijo, potem bo to zelo težak nahrbtnik predsednice pri njenem nadaljnjem vodenju stranke."

Pivčeva navedbe TV Slovenije zanika

Vodja poslancev DeSUS Franc Jurša od ministrice in predsednice Aleksandre Pivec ter vpletenih pričakuje natančne informacije glede medijskih objav o ministričinih nočitvah v izolskem hotelu na stroške izolske občine. "Če navedbe držijo, potem bo to zelo težak nahrbtnik predsednice pri njenem nadaljnjem vodenju stranke," je za STA ocenil Jurša.

Spomnimo, Televizija Slovenija je v četrtek poročala, da je občina Izola kmetijski ministrici Aleksandri Pivec ob junijskem službenem obisku plačala več nočitev v tamkajšnjem hotelu. V kabinetu Pivčeve so pojasnili, da je bila ministrica od 12. do 14. junija gostja Občine Izola.

Televizija pa je navajala, da naj bi se obisk raztegnil v zasebnega in da naj bi s prvotno izdanega hotelskega računa izhajalo, da sta tam bivala tudi sinova Pivčeve. Pivčeva sicer to zanika. V telefonskem pogovoru za televizijo je med drugim pojasnila, da je bilo sprva res mišljeno, da bi prenočila v hotelu tudi sinova, na koncu pa da sta spala pri prijateljih. V njuno nesojeno sobo naj bi se nastanila varnostnika.

"Nenormalno je, da nekdo plačuje stroške za tako bivanje ministrice"

Ne glede na vsa pojasnila pa vodja poslanske skupine stranke, ki jo vodi Pivčeva, pričakuje odgovore. "Nenormalno je, da nekdo plačuje stroške za tako bivanje ministrice. Te plačuje ministrstvo," je Jurša dejal za STA. O tem, ali bi morala Pivčeva odstopiti s položaja, če navedbe v medijih držijo, pa ne želi polemizirati.

Na Pivčevo sicer v zadnjem času leti veliko očitkov. Zadnje mesece so zaradi tega trenja tudi v stranki, a se je vodstvo doslej poenotilo v podpori predsednici.

Opozicija opozarja na odgovornost premierja

Odzvale so se tudi nekatere opozicijske stranke in njihovi člani. Alenka Bratušek, predsednica stranke SAB, je dejala, da je "na predsedniku vlade, da pove, kakšne kriterije bo imel do svojih ministrov", na koncu pa da bodo volivci povedali, ali se z načinom dela strinjajo ali ne.

V stranki SD pa menijo, da gre za popolno sprenevedanje ministrice, zato pričakujejo, da javnosti pojasni vse očitke. 

dezurni@zurnal24.si

Aleksandra Pivec Slovenija Novo v aferi zaradi obiska Pivčeve na Krasu
 

 
Komentarjev 25
  • maresem 16:20 31.julij 2020.

    Danes sem dal celo levakom nekaj plusov.

  • maresem 16:18 31.julij 2020.

    Jurša, ti greš otresat tisto gofljo a sam si 3x slabši od nje. Jutri boš itak na smetišču zgodovine, skupaj s stranko, ki bi jo ravno ona morda še lahko popeljala v naslednji parlament, zdaj boš pa lahko doma prašiče pasel.

  • SonnyBlack 15:47 31.julij 2020.

    raznorazni kurci iz nase politicne scene so pokradli miljone...spravli marsikaterega podjetnika ob vse...pa se danes harajo... to Pivcevo zdaj za teh 500 eurov hocejo iz koze slect...in to taki ki so sami barabe malo vecje

Sorodne novice