Slovenija
6505 ogledov

Pivčevi in sinovoma prenočitev plačala izolska občina

nova vlada RS Aleksandra Pivec Saša Despot
RTV SLO razkriva, da je prenočitev za ministrico in njena sinova plačala občina, prvoten hotelski račun pa naj bi bil po aferi Vinakras spremenjen.

Kot poročajo novinarji RTV SLO, naj bi ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec 12. junija z županom Izole (in članom stranke DeSUS) Danilom Markočičem na pot pospremila projekt ribiškega muzeja v Izoli. Službeni obisk naj bi se ob koncu tedna podaljšal v zasebnega, skupaj s sinovoma je bila v petek zvečer nastanjena v izolskem hotelu Marina.

Hotel naj bi štiri dni pozneje občini izdal račun za 454 evrov, iz katerega naj bi bilo razvidno, da gre za hotelske storitve za Pivčevo in njena dva sinova, poročajo novinarji RTV SLO. Ministrica naj bi v telefonskem pogovoru vprašala, "zakaj je treba delati cirkus", saj naj bi bil to v celoti službeni obisk. Za to, da ostane, pa naj bi jo zaradi ribiške problematike prosil župan.

"V tem, da je račun plačala občina, ne vidi ničesar spornega, za sinova pa pojasnjuje, da je bilo sprva res mišljeno, da bi prenočila v hotelu, na koncu pa da sta spala pri prijateljih. V njuno nesojeno sobo naj bi se nastanila varnostnika," pišejo novinarji RTV SLO, po njihovih informacijah pa naj bi bili prvotni računi za hotel spremenjeni - iz popravljenega naj bi izginili imeni sinov, na njem ni bilo imen varnostnikov, kot dodajajo novinarji RTV SLO, na računu zdaj sploh ni več nobenega imena, izginila pa je tudi ena soba. "Ostala je samo tista za Pivčevo s podvojeno ceno, da se je pod črto skladalo s ceno s prvega računa za dve sobi," še poročajo.

dezurni@zurnal24.si

Aleksandra Pivec Slovenija Novo v aferi zaradi obiska Pivčeve na Krasu
Komentarjev 60
  • Frank Cosmos 23:02 10.september 2020.

    In kaj naj bi bilo tukaj spornega,če občina plača prenočišče kreteni levaški komunajzli zahojeni?Koliko škode za brezplačne večerje ter kosila ob cifrah po cirka 7.000 eu na večer na račun davkoplačevalcev so naredili levaki se pa ne vprašate kreteni zmanipulirani ...prikaži več na tej Rtv manipulacijski greznici.

  • Žurnalček 14:13 31.julij 2020.

    Dva varnostika ? Pa kaj a misli da smo mi ruknjeni ! Špancira se predsednik države z enim , a ona je pa Trump al koji urac oz. ička ! Mal ji plača ,pa mora stiskat ! Kako so nekateri ...prikaži več ljudje pokvarjeni . Za 200 € si gredo prodat čast , potem pa še lažejo !

  • Thomy 07:49 31.julij 2020.

    Sramotno dejanje in kriminalno prikrivanje dokazov. Bravo RTV Slo!