Slovenija
27 ogledov

Jutri bo dež ponehal, po sredi bolj zimsko

vreme dežnik dež nevihta Shutterstock
Danes bo povečini še deževalo, padavine se bodo umirile šele jutri. Razmeroma toplo bo do torka, potem pa nas čaka bolj zimsko vreme in tudi nekaj snega.

Dežurni meteorolog na Agenciji RS za okolje Benedikt Strajnar miri, da danes nevarnost poplav ni tako velika; pojavijo se lahko predvsem lokalno. "Pojavljale se bodo padavine in tudi nevihte, v južni, jugozahodni in osrednji Sloveniji so možni tudi nalivi. Ob nalivih lahko narastejo manjše reke in nastanejo hudourniki," pravi in dodaja, da bodo reke sicer dosegle visoke pretoke, a vremeslovci obsežnejših poplav ne pričakujejo.

Jutri umiritev

"Padavine se bodo umirile do jutri zjutraj, do takrat pa lahko v južni Sloveniji pade do 50 litrov dežja na kvadratni meter," je še sporočil Strajnar in dodal, da bo snežna meja še precej visoko, a obstaja nevarnost plazov. "Snežna meja je med 1200 in 1700 metri, kar pomeni, da sneži samo v visokogorju, tam bo zapadlo še kar nekaj svežega snega. Že zdaj je nevarnost plazov zelo velika."

Po sredi malce zime

Jutri in v torek bo še razmeroma toplo, od srede naprej pa se bo začelo hladiti. "Prihaja hladna zračna masa, ki je zdaj nad severovzhodno Evropo. Ta zrak nas bo preplavil in bo malo bolj zimsko, kaže pa tudi na padavine. V noči na petek in v petek čez dan pričakujemo padavine v obliki snega, tudi v nižinah." Temperature bodo tudi po nižinah okrog 0 stopinj Celzija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.