Slovenija
80 ogledov

Jutri gre po svetovni rekord še enkrat

Jure Daic H20 team
Potapljač Jure Daić je danes poskušal doseči nov svetovni rekord, ustavila ga je vrv. Jutri bo poskusil znova.

Mariborski potapljač na vdah Jure Daić, član društva H20 team, je danes v hrvaški Rogoznici skušal postaviti nov svetovni rekord v starogrški disciplini skandalopetra, a ga je ustavila vrv. "Vrv na čolnu se je zapletla in me niso mogli dol spustit, zato so me ustavili na 94 metrih. Jaz sem se super počutil in bi skoraj stoodstotno rekord postavil, a je zmanjkalo vrvi,“ je povedal Daić, ki je odločen, da poskusi znova: "Načrtujemo, da bo to jutri zjutraj, saj se bo potem vreme hitro poslabšalo. Če bomo uspeli jutri preden pridejo valovi, potem bomo poskusili še enkrat.“

Današnji potop brez maske in s 12 kilogramskim marmornatim kamnom v rokah je trajal 2 minuti in 55 sekund. Daić pojasnjuje, da se disciplina izvaja na enak način kot se je pred štiri tisoč leti. Potapljač na čolnu prime za kamen, skoči iz čolna in kamen ga potopi proti globini. Pri tem pa ne sme uporabljati maske, dihalke, obleke ali plavuti, zgolj kopalke. Cilj pa je čim globlji potop.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.