Slovenija
17560 ogledov

Slabe novice za voznike: Bencin in dizel od jutri dalje dražja

Za povprečni 50-litrski tank najbolj prodajanega 95-oktanskega bencina je po nov Žurnal24 main
Do polnoči bodo na bencinskih črpalkah izven avtocestnega obroča še veljale aktualne cene bencina in dizla. Doliti gorivo ali počakati? Tu je odgovor!

Končuje se dvotedensko obdobje reguliranih cen. Vlada bo še danes določila nove cene, ki bodo začele veljati ob polnoči. Kaj nas čaka? Kolegi s spletnega časopisa Finance so pripravili novo, zdaj že tradicionalno analizo gibanja cen 95-oktanskega in dizelskega goriva.

Za vas pa imajo tokrat žal slabe novice, saj se bosta tako bencin kot dizel podražila. Kot posledica nekoliko višjih cen na mediteranskih trgih ter manjši krepitvi evra na Financah tokrat pričakujejo še tretjo zaporedno podražitev bencina. "Po osrednji napovedi za nekaj več kot šest centov na nekaj več kot 1,35 evra," so poudarili.

tankanje, bencin, gorivo Slovenija Toliko dražje tankamo

To bo skoraj natanko toliko, kot je stal liter bencina pred letom dni, torej pred ukrajinsko vojno, še ugotavljajo na Financah. Trenutna cena, po kateri lahko še dolivate gorivo v vaš rezervoar, je 1,288 evra/liter in bo veljala do polnoči. Če želite privarčevati, tako le brž na bencinsko črpalko (izven avtocestnega obroča). 

Kaj pa dizel?

Novinarski kolegi s Financ imajo žal tudi pri dizlu slabo novico – obeta se nam podobno visoka podražitev kot pri bencinu. Tako kot pri dizlu so namreč v zadnjem času na mediteranskih trgih zaznali podražitve. "Če pri tem upoštevamo še gibanje evra, pričakujemo, da bo v torek liter stal 1,53 evra, oziroma približno pet centov več kot doslej," so pojasnili in dodali, da bi ob takšni podražitvi dizel stal približno pet centov več kot pred letom dni. Trenutna cena dizla, ki bo veljala do polnoči, znaša 1,483 evra/liter.

Tatovi goriva Dolenjska Slovenija Na delu serijski tatovi goriva

Preberite vse novice danes, da boste pravočasno informirani.

Zanimive novice dneva iz vsega sveta.

Sveže novice na naših straneh.

Zadnje novice za vas.

 

Komentarjev 4
  • marko345 16:46 30.januar 2023.

    Halo vlada. Takoj izenačit ceno goriva na črpalkah za ladijski promet s cenami na avtocestah. In zakaj tega še niste naredili- ker imate bumbarja Mesca v vladi, zato.

  • Pierre 13:10 30.januar 2023.

    Jutri grem na pumpo tankat, so what?????

  • borut87 12:34 30.januar 2023.

    Ma kaj delate paniko ! Kdo pa bo prišel na beraško palico zaradi podražitve za 2 eur pri polnem tanku ?!