Slovenija
976 ogledov

Jutri poslanci pod nujno o pocenitvi elektrike

državni zbor seja Robert Golob Državni zbor/Sušnik Matija
Kolegij predsednice državnega zbora je danes potrdil, da se bo predlog zakona za znižanje davka na dodano vrednost na energente obravnaval po nujnem postopku. Predlog bo obravnavan na torkovi izredni seji.

Konec julija je vlada potrdila predlog zakona o nujnem ukrepu na področju davka na dodano vrednost za omilitev dviga cen energentov. Predlagano je, da se za vse uporabnike na dobavo električne energije, zemeljskega plina, lesa za kurjavo in daljinsko ogrevanje zniža DDV z 22 odstotkov na 9,5 odstotka. 

Vlada je predlagala, da državni zbor o predlogu odloča po nujnem postopku, kar je danes kolegij predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič tudi potrdil. 

Ker je bil nujni postopek potrjen, so se na seji kolegija dogovorili o sklicu izredne seje, ki bo v torek ob 14. uri. 

Matični odbor za finance pa se bo do zakonskega predloga predvidoma opredelili še danes. O tem je kolegij danes sprejel sklep, da lahko odbor po potrebi zaseda tudi po 22. uri. 

Anže Logar Anketa Slovenija Anže Logar lahko zmaga, a le v prvem krogu Robert Golob Magazin Foto: Njej predsednik vlade Robert Golob pošilja srčke
Komentarjev 2
  • lojs 15:56 22.avgust 2022.

    če je kdo pogledal račun, vse postavke ... kaj je s to trošarino, zakaj trošarina in potem še ddv na trošarino ... jest ne vem, al je taka cenzura, al res ne more nihče v parlamentu nekaj vprašat in kaj ...prikaži več sploh delajo novinarji ... v tej državi očitno nihče ne pogleda računa, ki ga more nujno plačat ... kakšna je razlika med trošarino in davkom? ... ali kdo to ve mogoče?

  • kapibara1 15:49 22.avgust 2022.

    Lari fari ! Veliki Putin je dejala: Ne fprašajte me za ceno... fprašajte svoje, za kaj vam jo 7 x dražje prodajajo...!!!